logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt CAR300 - jak odblokować radio po błędnym kodzie 7 SAFE?

Tomek_Lubsko 04 Sty 2007 17:21 4846 6
REKLAMA
  • #1 3404806
    Tomek_Lubsko
    Poziom 11  
    Witam !! mam taki problem gdyz niemoge zlikwidować tego 7SAFE od początku mialem 10 9 8 miłem przedtem błedny kod bo go zle odczytałem teraz jzu mam dobry lecz niemoge go zmusic zeby były te kreski do wpisania :(( wczesnie wywoływałem je przy właczaniu trzymałem AS teraz jzu to jakby niedziała :(( czy jest jeszcze jakis sposób ??z góry dzieki pozdrawiam !!
  • REKLAMA
  • #2 3404828
    TYTUS...
    Poziom 32  
    Ocena: 144
    Musisz poczekać z włšczonym radiem i zapłonem. Po chwili będziesz miał mozliwoœc wpisania kodu ponownie.
  • REKLAMA
  • #3 3404843
    Tomek_Lubsko
    Poziom 11  
    A gdy wyciągnołem je z samochodu i podłaczyłem w domu bez wyswietlacza to wystarczy ze zostanie właczony na podswietleniu panela ?? czy musi byc z tym wyswietlaczem w samochodzie?

dzieki !
  • REKLAMA
  • #4 3404858
    TYTUS...
    Poziom 32  
    Ocena: 144
    nie musi być z wyświetlaczem ale jak chcesz wprowadzić kod bez wyświetlacza???? w ciemno będzie ci ciężko
  • REKLAMA
  • #5 3404885
    Tomek_Lubsko
    Poziom 11  
    nie nie tzn chem tylko poczekać az sie wyzeruje bo wziolem radio na noc do domu i troche postoi na zasilaniu to potem je normalnie wyłacze a rano do smaochodu włoze i mysle ze bede mogl wpisać w samochodzie .. niewiem czy dobrze kombinuje :)
  • #6 3404987
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Niestety, odłączenie zasilania i znów musisz czekać. Włącz w aucie na kluczyku w pozycji ACC i po 20 minutach puści. A w międzyczasie przeczytaj instrukcję obsługi, jest taka u nas na Elektrodzie.

SławeK
  • #7 3405026
    Tomek_Lubsko
    Poziom 11  
    Ok dzieki za rade czyli jutro z rana włacze go jzu w aucie .. a zaraz zajze do instrukcji .. dzieki i pozdrawiam ! mam nadzieje ze mi si euda:)

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy odblokowania radia Blaupunkt CAR300 po wprowadzeniu błędnego kodu zabezpieczającego 7 SAFE. Po kilku nieudanych próbach wpisania kodu radio blokuje możliwość ponownego wprowadzenia kodu. Aby odblokować radio, należy pozostawić je włączone z zapłonem w pozycji ACC na około 20 minut, aż system się zresetuje i pojawi się możliwość ponownego wpisania kodu. Odłączenie zasilania nie powoduje natychmiastowego resetu blokady, konieczne jest odczekanie określonego czasu z włączonym radiem i zapłonem. Wprowadzenie kodu bez wyświetlacza jest utrudnione, dlatego zaleca się wykonywanie operacji w samochodzie z aktywnym panelem wyświetlacza. Instrukcja obsługi radia zawiera szczegółowe informacje dotyczące procedury odblokowania.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA