logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować APN dla internetu i MMS w Nokia Lumia 820 w sieci Play?

szykow 11 Wrz 2013 22:38 2526 3
REKLAMA
  • #1 12725972
    szykow
    Poziom 2  
    Ocena: 9
    Witam,
    Posiadam Nokia Lumia 820 w sieci play i nie mogę się połączyć z internetem domyślam się że trzeba skonfigurować sieć komórkową APN do internetu i do mms-ów bo tak musiałem w htc tylko że nigdzie nie mogę tego znaleźć dla nokia 820 bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 12727597
    krzywaj
    Poziom 25  
    Ocena: 88
    Wejdź w "Ustawienia" -> "Punkt dostępu" i sprawdź czy widzisz tam "Play: aktywne". Jeśli tak to wszystko masz ustawione. Musisz wejść w "Ustawienia" -> "Sieć komórkowa" -> "Transmisja Danych: włączone" oraz "Opcje roamingu danych: Korzystaj z roamingu".

APN ustawisz w "Punkty Dostępu" według tej samej konfiguracji co dla HTC 8S i dla każdej innej Lumii.

W Temacie dopisz "Konfiguracja APN", bo nie wiadomo co chcesz konfigurować.
  • REKLAMA
  • #3 12748225
    simon626
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam,
    Mam problem z ustawieniem w Lumi 820 konta e-mail mam własny serwer mianowicie wykupiony w nazwie i nie mogę ustawić/zaktualizować wyskakuje błąd 80072EE7 mam też w gmail i ustawiło się bez problemu bardzo proszę o pomoc.
  • #4 12864729
    Arkadiuszf18
    Poziom 1  
    Mam Nokię LUMIA 920 i też miałem problem z wysyłaniem i odbieraniem MMS.
    Po wymianie telefonu musiałem też wymienić kartę SIM na micro SIM i z tą wymianą straciłem ustawienia MMS i inne.
    Zakupiłem przejściówkę do karty SIM włożyłem ją do starego telefonu i pobrałem ustawienia ze strony PLUSA, po przełożeniu karty do LUMI 920 wszystko śmiga.
REKLAMA