Witam.
Podepnę się pod temat z podobnym pytaniem:
cyfra82 napisał: Czy mógłby mi ktoś polecić dobry, funkcjonalny tuner/karta DVB-T MPEG4 na slot PCI/PCI-Expres.
Dane komputera:
Typ procesora: DualCore Intel Core 2 Duo E6750, 2666 MHz (8 x 333)
Nazwa płyty głównej: Gigabyte GA-G31MX-S2 (2 PCI, 1 PCI-E x4, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
Pamięć fizyczna: 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
Karta wideo: ATI Radeon HD 4300 Series (512 MB)
Karta dźwiękowa: ATI Radeon HDMI @ ATI RV710/730/740 - High Definition Audio Controller
Karta dźwiękowa: Realtek ALC888/1200 @ Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]
System operacyjny: Windows 8 32bit
Do tej pory używałem (i nadal używam) tunera
Leadtek TV2000 XP Expert/WinFast PVR2, lecz jak wiadomo, z chwilą zaprzestania emisji sygnału analogowego tuner ten, służy mi jedynie jako swoisty "przekaźnik" między tunerem TV Sat (CP) a komputerem.
Zależałoby mi na tym, aby ewentualny nowy tuner, działał/miał podobne funkcje jak dotychczasowy, gdyż przewiduję iż w dalszym ciągu używany będzie głównie jako
1. "Stacja przekaźnikowa" między tunerem Polsatu a komputerem, w związku z czym,
żeby cyfrowy sygnał HD odebrany z dekodera Polsatu, po "przejściu" przez ten tuner (DVB-T), na monitorze HD odbierany był jako HD a nie jak do tej pory - SD.
2. Odbierał Naziemną telewizję Cyfrową w standardach MPEG-4 i MPEG-2 - chodzi o odbiór czeskich programów