Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Gdzie można kupić tani skaner częstotliwości ?

lord vader 14 Mar 2005 16:50 4204 12
    lord vader
    Level 11  
    Witam

Chciałbym się dowiedźieć gdzie można kupić za grosze, tanio skaner częstotliwości/odbiornik oprócz www.allegro.pl :?: Jakaś giełda?

pozdrawiam
  • Helpful post
    green33

Level 31  
    Za grosze to możesz kupić co najwyżej paczkę zapałek... odbiorniki z jakąś analogową skalą to totalne badziewie i nawet jak kosztuje tylko 50 zł to omijaj je z daleka, będziesz potem tylko bluźnił i szukał na niego kupca. Bez 200 - 300 zł nawet nie masz co startować...

Giełdy krótkofalarskie i elektroniczne i oczywiście allegro... tylko jeśli się na sprzęcie nie znasz to weź kogoś kto pomoże Ci sprzet sprawdzić przed zakupem.

Pozdrawiam Marcin
    Sady
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Witam. Skanerek na sam początek to może być i Uniden 60 XLT-2 na Allegro da się znaleźć, ale taniej znajdziesz gdzie indziej :) nieraz coś bywa, za naprawdę śmieszne pieniądze na www.radio.org.pl ale aktualnie nic nie ma. Zauwżyłem ogłoszenie dziś na elektrodzie, jak by coś jeszcze spościł z ceny i dał fotki to mozna by pomyśleć (ale ten już słabiutki, ale lepszy od tego bez cyfrowego wyświetlacza-zabawki za 135 PLN)
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic265671.html

Pozdrawiam Sadek

P.S.
    Ceny w niektórych sklepach są kosmiczne np. jak ta conrad :(
    Tomek_G
    Level 12  
    Sady wrote:
    P.S.
    Ceny w niektórych sklepach są kosmiczne np. jak ta conrad :(

To prawda. A i obsługa w sklepie Conrad niezbyt miła. Chciałem coś zakupić u nich "przez internet". Jednak wcześniej chciałem się upewnić telefonicznie czy będę mógł zwrócić zakupiony towar w ciągu 10 dni jeśli się okaże, że to nie to co chciałem (w świetle prawa należy mi się to bez żadnej łaski). Niemiła Pani odpowiedziała, że jestem niepoważny.
    Na szczęście są inne sklepy. Np UBC120, który w Conradzie kosztuje 789 zł, można kupić za 680 zł w Avanti http://www.avanti-radio.pl/ lub w D.A.K za 485 zł http://www.dak.com.pl/
    green33

Level 31  
    UBC60XLT-2 za 430 zł brutto
    www.sonar.biz.pl
    nie ma go w cenniku ale jest tam po tej cenie jak napisałem.

Lepiej takiego Unidena niż np. FR 100, czy AR 108.

Pozdrawiam Green
    Sady
    Znalazłem ostatnio takie ogłoszenie:
    http://gielda.radio.org.pl/detail.php?siteid=11533
    i choć byłem zainteresowany nim, to kolega nie chce spuścić z ceny :( identyczny model miałem, sprzedałem i żałuje, że tak zrobiłem. Porządne, radyjko (tylko antenka by się zdała oryginalna) nie awaryjne, szybkie, można powiedzieć, że chyba lepsze od Unidena 120. Sam czekam na jakieś takie radyjko, tylko za rozsądniejszą cenę.

Pozdrawiam Sadek

P.S.
    W tym radiu jest dziura częstotliwości na coś ok 860-890 MHz nie wiem, czemu :( (ale dokładnie nie pamiętam).
    aszlo
    Level 11  
    Ja mam unidena kupionego na allegro i śmiga ok.
    Apollo
    Level 16  
    Chcesz kupić porządny skaner SR? i tanio i nowy!

apollozakawallera(malpa)interia.pl
    Sady
    Wita,. Posiadam w skaner RCA 200kan szerokie pasmo odbioru, duża czułość.
    Jap
    Level 29  
    Sady, w skanerku o którym pisałeś że „W tym radiu jest dziura częstotliwości na coś ok 860-890 MHz” to na tej częstotliwości w USA i chyba innych krajach chodziły kiedyś analogowe komóry – i dla tego producenci gumowali te częstotliwości (ale do tej pory nie wiedzą o częstotach TPsa – i chwała, że fabrycznie nie blokuje się tych częstot :o) ). Praktycznie nie wiem, czy coś się dzieje powyżej 0,5Ghz (bo nie odbieram
    lord vader
    Level 11  
    Hej

Miałem skaner albrecht m8 i byłem z niego bardzo zadowolony, nawet lepszy niż uniden UBC30xlt ;) a i teraz szukam jakiegoś skanerka do 100 zł :)

Pozdrawiam