logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nierówna praca silnika odkurzacza po wymianie szczotek - brak iskrzenia

maniana45 27 Wrz 2013 09:11 4026 6
REKLAMA
  • #1 12782488
    maniana45
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Witam. Mój problem polega na tym iż po wymianie szczotek w odkurzaczu silnik zaczął nierówno pracować. Silnik nie iskrzy. Szukałem po forum podobnych tematów, ale niestety nie znalazłem podobnych sytuacji, tylko tematy związane z iskrzeniem i nierówną pracą. Proszę o jakąkolwiek pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 12782634
    sq9cwd
    Poziom 27  
    Ocena: 143
    Jak długo silnik pracował po wymianie? Jest możliwość, że się jeszcze nie dotarły.
  • REKLAMA
  • #3 12782661
    maniana45
    Poziom 10  
    Chodził może 5 minut :) Wystraszyłam się i od razu go wyłączyłam i do dziś boje się go uruchamiać. Jest taka możliwość, że przez niedotarcie się szczotek silnik będzie pracował nierównomiernie? Przepraszam, że piszę bez polskich znaków ale piszę z telefonu;)
  • REKLAMA
  • #4 12782703
    sq9cwd
    Poziom 27  
    Ocena: 143
    maniana45 napisał:
    Przepraszam ze pisze bez polskich znakow ale pisze z telefonu

Poprawiłem, moje posty pisane w taki sposób trafiały do kosza.
    Ogólnie powinny si e dotrzeć dość szybko. Jest również możliwość, że ciasno chodzą w gnieździe i w związku z tym są słabo dociśnięte. Zwykle jednak wszystkim tym efektom towarzyszy iskrzenie. Czy ktoś zaglądał w okolice szczotek podczas pracy, czy jedynie "z odkurzacza nie lecą iskry"? :)
  • REKLAMA
  • #5 12782724
    maniana45
    Poziom 10  
    Szczotki zakladal moj tata. Uruchamial odkurzacz zaraz po zalozeniu szczotek, nie zamykajac go. Wszystko bylo na wierzchu ze tak powiem :) Zadnych iskr nie widac. Czyli mozna sprobowac dalej go uzytkowac i ta "usterka" albo minie albo nue? :) Dziekuje za odpowiedz ;)
  • #6 12782867
    dzi_dziuś
    Specjalista AGD
    Ocena: 1170
    Chcesz mieć 100% pewności to wrzuć kilkunasto sekundowy nagrany telefonem dzwięk/filmik z pracy odkurzacza. Wtedy dostaniesz odpowiedź czy można go używać, choć nierówna praca nigdy nie wróży nic dobrego :)

Zasadniczo po wymianie szczotek odkurzacz powienien pracować normalnie, więc może silnik już sie wykancza...

Dodano po 58 [sekundy]:

Chcesz mieć 100% pewności to wrzuć kilkunasto sekundowy nagrany telefonem dzwięk/filmik z pracy odkurzacza. Wtedy dostaniesz odpowiedź czy można go używać, choć nierówna praca nigdy nie wróży nic dobrego :)
  • #7 12782899
    maniana45
    Poziom 10  
    jak tylko bede miala mozliwosc to sprobuje nagrac i wrzuce :) Mozliwe ze silniczek sie konczy :( Ale przed wymiana szczotek nie mialo nic takiego miejsca, chodzil bez zarzutow, tylko jak sie wytarly to zaczol dziwne odglosy wydawac, niczym duszacy sie silnik samochodowy:)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Po wymianie szczotek w odkurzaczu użytkownik zauważył nierówną pracę silnika, który nie iskrzy. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że problem może wynikać z niedotarcia szczotek, co jest normalne w początkowej fazie użytkowania. Istnieje również możliwość, że szczotki są źle dociśnięte w gnieździe. Użytkownik nie zauważył iskrzenia, co może sugerować, że silnik nie jest w pełni uszkodzony. Wskazano, że nagranie dźwięku pracy odkurzacza mogłoby pomóc w ocenie stanu urządzenia. Istnieje obawa, że silnik może być na wykończeniu, mimo że przed wymianą szczotek działał bez zarzutu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA