Mam spory problem z tą drukarką. zaczęło się prawdopodobnie od tego, że zmieniłem hasło dostępu do konta pocztowego, które było ustawione w drukarce jako konto, z którego są wysyłane skany i kopie dokumentów. W drukarce tego hasła nie zmieniłem co spowodowało prawdopodobnie skolejkowanie dużej ilości dokumentów w drukarce i chągły komunikat "wysyłanie.." oraz błąd SMTP i POP3 na panelu lcd. Nie można było skanować na urządzeniu, drukarka dawała komunikat " niedostępny" po wyborze sposobu przekazania dokumentu. Poprawiłem hasło, komunikaty o błędach POP3 i SMTP zniknęły jednak nadal miałem komunikat "wysyłanie..." i brak możliwosci skanowania. Pomyślałem że bufor- pamięć jest zapchana i odczekałem 12 godzin jednak ani nie został wysłany żaden dokument na zadanego emaila ani skaner się nie odblokował. Dalej próbowałem wyczyścić jej pamięć najpierw poprzez "konfigurację sys" - "wyczyść ustawienia" uzyskałem komunikat "niedostępne". Ponieważ w drukarce był stary firmware ver 1.50 0015 postanowiłem wgrać nowy 1.50.00.17 najpierw poprzez sieć i wgranie pliku do drukarki, po kilkunastu sekundach plik został odrzucony i dostawałem komunikat o tym, że urządzenie jest zajęte, na wyświetlaczy "flash upgrade" czekam 30 min i nic i pomagał tylko restart, potem poprzez USB i program dostępny na stronie Xeroxa i sytuacja się powtórzyła , potem poprzez usblist2.exe firmware się wgrywa w oknie dos mam "Printing complete" ale na drukarce cały czas "flash upgrade...." 15 min i nic.Po tych zabiegach nie mogę już połączyć się z drukarką po http odrzuca mi przeglądarkę choć port 80 ma otwarty. Oprócz skanowania wszystko działa, nie mam dostępu do ustawień zaawansowanych. Próbuję wejść poprzez menu serwisowe "menu # 1 9 3 4 menu" "Data setup" "clear all mem" wybieram "Poland" i dostaję "not avaliable"
Szukałem jeszcze pliku "xerox_reset.Lt" opisanego w service manual jako resetującego firmware ale nigdzie go w sieci nie widzę.
Na tym moje pomysły się kończą, macie jakieś inne?
Szukałem jeszcze pliku "xerox_reset.Lt" opisanego w service manual jako resetującego firmware ale nigdzie go w sieci nie widzę.
Na tym moje pomysły się kończą, macie jakieś inne?