Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

S 40 VOLVO 1.8 B/G Brak iskry po wymianie przewodów

rengers0 01 Paź 2013 22:31 1071 1
  • #1 01 Paź 2013 22:31
    rengers0
    Poziom 1  

    Witam wszystkich !

    A mianowicie chcialem opisac moj problem. A wiec moj samochod s40 1.8 115km postanowilem wymienic przewody wysokiego napiecia , swiece i uszczelnic pokrywe zaworow gdyz juz troszke cieklo ale to mały pryszcz wszystko poszlo elegadzko do moementu poskladania do kupyi pierwszego odpalenia samochodzu. A wiec kreci i nie odpala :

    -Przewody podlaczone tak jak byc powinno sprawdzalem na innym volvo

    W samochodzie jest zamontowany alarm Tytan Ds 300P wiec stwierdzialem ze moze on odcina mi zaplon i w tym tkwi caly problem rozebralem kompletnie deske oraz plastiki stacyjki w poszukiwaniu klawisza serwisowego aby wylaczyc calkowicie alarm czyli wprowadzilem go w tryb warsztatowy . Wiec nie powienno byc juz z odcieciem zaplonu problemu a moze sie myle .

    Dokopalem sie troszke do roznych forum oraz troszke z wlasnych doswiadczen postanowilem podlaczyc sie pod komputer a ze w volvo to nie takie proste znalazlem odpoweidni program interfejs tez jakis stworzylem i polaczylem sie z komputerem Ecu silnika i nie pokazuje mi zadnego bledu:(

    Reasumujac moje eseje Alarm rozbrojony komputer silnika przejzalem kostki tez od cewek zaplonowych co mam dalej szuka bo rece mi opadaja dalej niema iskry czy do cholery centralka alarmu padla i immo blokuje a zastanawiam sie czy w 1996 roku moja ska miala immo fabryczny czy nie>????

    0 1
  • #2 01 Paź 2013 23:13
    trans-serwis
    Poziom 39  

    rengers0 napisał:
    co mam dalej szuka bo rece mi opadaja
    Poszukać warsztatu który łaskawie zgodzi się ogarnąć ten bajzel.

    0