logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zakłócenia w przesyłaniu obrazu przez skrętkę między kamerami

darfa 09 Paź 2013 09:53 2655 4
  • #1 12824546
    darfa
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    wiem że temat był już nie raz poruszany ale przeszukując forum nie znalazłem podobnego przypadku. Mam podłączone 2 kamery po skrętce + sterowanie PTZ do jednej kamery. Odległość od rejestratora ok 50m , do tej pory obraz był igła :-) w zeszłym tygodniu stracił się obraz na jednej kamerze , przemierzyłem pary i okazało się że nie ma przejścia ( gdzieś nastąpiło uszkodzenie) jako że miałem jeszcze jedną wolną parę podłączyłem ją w miejsce uszkodzonej i co się okazało , obraz jest słabej jakości , trochę rozmazany z zakłóceniami. Każda kamera ma własny zasilacz ( nie ma zasilania po skrętce) Czy ktoś miał podobny problem ze nie wszystkie pary poprawnie działały ? Kabel kat 5 w ekranie .
  • #2 12824766
    extremeee
    Poziom 25  
    Ocena: 50
    Kolego logiczne jest że jeżeli uszkodzona jest jedna para to izolacja zew. całego kabla.
    Zmierz ten kabel profesjonalnie a nie tylko "na przejście" (rez. izolacji i rezystancja działającej pary jak i tej z słabym obrazem).
  • #3 12824833
    darfa
    Poziom 12  
    dzisiaj pomierzę kabel , kilka metrów idzie w ziemi w rurce możliwe że gdzieś dostała się woda i robi zwarcie. Pewnie pozostanie wymiana na nowy i będzie po kłopocie

Proszę poprawić oba posty. Niechlujna interpunkcja bije po oczach.
    3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
    [s]
  • #4 12827626
    robertamel
    Poziom 27  
    Ocena: 56
    Niektóre tanie kable kat5e miały dobre żyły tylko w kolorach pomarańczowym i zielonym. Pary niebieskie i brązowe miały nawet pięciokrotnie wyższą rezystancję od zielonej i pomarańczowej.
  • #5 14727304
    darfa
    Poziom 12  
    Wymiana przewodu rozwiązała problem.
REKLAMA