logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sharp ER-A285 - nie moge uruchomic kasy fiskalnej, mam kreski poziome

spozywczak 09 Paź 2013 18:58 3282 6
REKLAMA
  • #1 12826062
    spozywczak
    Poziom 2  
    Witam,
    potrzebuję pomocy. Jak uruchomić tą kasę? Przy zakupie na krótkim szkoleniu bylo wszystko proste. Wracam do domu i niestety juz mam problem z uruchomieniem kasy fiskanlej. Na wyswietlaczu mam kreski poziome. Kasa nie reaguje. Co zrobic?

Jak wejsc do trybu sprzedazy? Jak wejsc do trybu programowania?

Dziekuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 12826150
    robwik
    Poziom 25  
    Ocena: 143
    A instrukcje użytkownika od kasy posiadasz ?
  • REKLAMA
  • #3 12826245
    spozywczak
    Poziom 2  
    Posiadam, ale wg. mnie nie jest tam jasno napisane krok po kroku jak uruchomic kase. W sklepie serwisant mówil o kombinacji przycisków od uruchomienia i wylaczenia kasy.
  • REKLAMA
  • #4 12827265
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1529
    Niestety nie znam tych kas. Jednak jeśli masz solidy serwis to pomogą ci przez telefon.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #5 12827819
    rys57
    Moderator
    Ocena: 436
    Prawdopodobnie "błąd fiskalny".
    Kasa pod pachę i wracaj do sprzedawcy.
  • #6 12832987
    bechu
    Poziom 2  
    Jeśli jest w trybie niefiskalnym możesz zrobić zerowanie ram -jest to standardowe działanie w przypadku nowego 285. jednak z reguły robi to serwis który kasę sprzedaje. sposób wykonania jest w instrukcji serwisowej.
  • #7 12833509
    rys57
    Moderator
    Ocena: 436
    bechu napisał:
    Jeśli jest w trybie niefiskalnym możesz zrobić zerowanie ram -jest to standardowe działanie w przypadku nowego 285. jednak z reguły robi to serwis który kasę sprzedaje. sposób wykonania jest w instrukcji serwisowej.

Co żeś się uparł przy zerowaniu. Autor pytania nie jest serwisantem. Kupił kasę, a psi obowiązek sprzedawcy jest zapewnić prawidłowe działanie. Autor kupił, zapłacił i wymaga. Kasa ma działać prawidłowo.

Wątek zamykam.
    Gdyby Autor pytania chciał coś dopisać, proszę o wiadomość na PW.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z uruchomieniem kasy fiskalnej Sharp ER-A285, na wyświetlaczu pojawiają się poziome kreski, a kasa nie reaguje. W odpowiedziach sugerowane są różne podejścia, w tym sprawdzenie instrukcji użytkownika, kontakt z serwisem, oraz możliwość wystąpienia błędu fiskalnego. Wskazano również, że zerowanie RAM może być konieczne, ale zazwyczaj powinno być wykonane przez serwis. Użytkownik podkreśla, że instrukcje nie są wystarczająco jasne, a sprzedawca powinien zapewnić prawidłowe działanie urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA