logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Vailant atmotec plus - Samoistne wyłączanie po dłuższym nieużywaniu

Kristof833 24 Paź 2013 13:24 1323 5
REKLAMA
  • #1 12875891
    Kristof833
    Poziom 2  
    Witam Panowie prosił bym o pomoc. Mam Vailanta atmotec plus i po kilku miesiącach nie używania po ponownym uruchomieniu wyłącza się samoistnie. Wskazówka jest na jedynce ale nie ma prądu. Muszę ponownie wyłączyć i włączyć i wtedy znowu przez jakiś czas działa bez problemu. Nie wiem czym to jest spowodowane prosił bym o pomoc. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 12877116
    mauri_b
    Specjalista - systemy grzewcze
    Ocena: 528
    Weź to napisz po polsku, bo nie można zrozumieć o co komon.
  • REKLAMA
  • #3 12880080
    Kristof833
    Poziom 2  
    Słuchaj chodzi o to, że po 5 miesiącach przyjechałem do domu włączam piec i spoko chodzi bez problemu grzejniki ciepła woda w kranie itd. Po jakiejś godzinie wyłącza się(nie ma prądu), ale pokrętło na piecu jest na jedynce a nie na 0. Dopiero jak wyłącze i włącze ponownie kilka krotnie to zaskakuje i działa znowu jakiś czas. Nie wiem poprostu dlaczego wyłącza się.
  • REKLAMA
  • #4 12880314
    W0jtek92
    Poziom 39  
    Ocena: 1252
    A jak masz ustawione pokrętło temperatury wody C.O. ? Może poprostu osiąga swoją zadaną temperaturę na grzejniki?
  • REKLAMA
  • #5 12881286
    mauri_b
    Specjalista - systemy grzewcze
    Ocena: 528
    Wojtek, kristof pisze, że kocioł nie żyje, a Ty tu o pokrętle ;) Prawdopodobnie przełącznik 0/1 jest uszkodzony, niestety jest zintegrowany z płytą główną.
  • #6 12882443
    Kristof833
    Poziom 2  
    Nie to że nie żyje tylko się zacina co jakiś czas czyli co wzywać specjalistę? Nie chcę żeby pewnego pięknego dnia wyjdę z domu i jak wrócę to będzie zima w domu bo się znowu sam wyłączy.

Proszę poprawić błędy pisowni we wszystkich postach tego tematu. Brak znaków przestankowych, to również błędy.
    3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
    mod - mirrzo
REKLAMA