logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Identyfikacja sterownika bramy ECO 2000 – podłączenie fotokomórek po zerwaniu przewodów

lewandowicz.t 11 Lis 2013 13:59 3384 2
  • #1 12939510
    lewandowicz.t
    Poziom 2  
    Do Moderatora: nie znalazłem odpowiedniego forum, bardzo proszę o przekierowanie. Identyfikacja sterownika bramy ECO 2000 – podłączenie fotokomórek po zerwaniu przewodów

Witajcie Koledzy.
    Chciałbym wymienić uszkodzone mechanicznie nadajnik i odbiornik wiązki podczerwieni, znajdujące się przy słupkach bramowych. Odbiornik ma na wyjściu, oprócz zasilania, styki C, NO oraz NC. Niestety, majstrowie tynkujący płot urwali przewody odbiornika od łączówek sterownika. Nie jest mi znany typ sterownika; na płytce elektroniki jest tylko napis ECO 2000, jest tam również 5 diod świecących, opisanych:STOP, START, PED, FOTO 1, FOTO 2.
    Niestety, nie ma do urządzenia żadnych papierów.
    Proszę Kolegów o pomoc w identyfikacji urządzenia. Dołączam kilka fotek.
    Tadeusz Identyfikacja sterownika bramy ECO 2000 – podłączenie fotokomórek po zerwaniu przewodów Identyfikacja sterownika bramy ECO 2000 – podłączenie fotokomórek po zerwaniu przewodów
  • #2 12942846
    przysniciel

Poziom 19  
    Ocena: 139
    Witam, nie znam tej centrali ale pod tą czwartą kostką powinny być opisane styki. Do fotki poza zasilaniem podłączasz foto1 i com (c). Com do c w fotce a foto1 do nc w fotce. Wygląda na to, że ten niebieski i brązowy to zasilanie a te dwa jaśniejsze (chyba białe) to zestyk fotki, jak je zmostkujesz to powinna jeździć bez fotek.
    Konto firmowe:
    Indest
    Hetmańska 10, Białystok, 15-157 | Tel.: 509XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.indest.pl
  • #3 12945110
    lewandowicz.t
    Poziom 2  
    Brama obecnie jeździ, tylko fotki są uszkodzone. Na razie dziękuję. Za kilka dni będę miał okazję znów nad tym się wysilić. Napiszę co zdziałałem.
    Pozdrawiam.
    Tadeusz
REKLAMA