logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 7 - naprawa uszkodzonych plików systemowych trwa zbyt długo

MSdonpetro 09 Gru 2013 21:38 1035 10
REKLAMA
  • #1 13043639
    MSdonpetro
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    witam mam problem otóż nie uruchamia mi się system zamiast wczytania systemu wyskakuje m komunikat że nie udało się uruchomić systemu bo są uszkodzone pliki więc po zastanowieniu postanowiłem naprawić przy użyciu płytki niestety zawiodłem się ponieważ naprawianie trwa już z 2h i nie widzę żadnych postępów więc proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 13043698
    mati211p
    Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 1131
    Wstaw SMART dysku.
  • REKLAMA
  • #4 13043731
    MSdonpetro
    Poziom 11  
    i tu pojawia się problem nie można zainstalować systemu od nowa ponieważ gdy rozpoczynam instalacje to niestety umiera w martwym punkcie a jak próbuje uruchomić system to botuje coś tam po czym czarny ekran
  • #5 13043759
    mati211p
    Kolega wrzuci SMART dysku sprawdzony za pomocą systemu na Live CD np Parted Magic, lub MHDD(przydatny być może od razu w razie wykrycia problemów z dyskiem).
  • REKLAMA
  • #6 13043849
    MSdonpetro
    Poziom 11  
    jakoś poszło problemy z dyskiem nazwijmy to po imieniu pewnie chodzi ci o bad sektory to podejrzewam że są jak system wystartuje to HD Tune pójdzie w ruch
  • #7 13043873
    mati211p
    Jeśli nie chce się uruchomić system możesz sprawdzić za pomocą Parted Magic lub MHDD. Jeśli dysk ma jakieś problemy z bad sektorami niekoniecznie uda Ci się system zainstalować, po prostu zawiesi się instalacja w którymś momencie i tyle.
  • #8 13047351
    MSdonpetro
    Poziom 11  
    albo nie chcę się zainstalować tak jak w tym przypadku czy jest jakiś sposób na wymuszenie instalacji albo jak mam zrobić to ci piszesz bo w takie rzeczy nigdy się nie bawiłem bo bad sektory to bad sektory
  • #9 13047447
    mati211p
    Musisz po prostu na innym PC nagrać MHDD na płytę CD i zbootować z CD po ustawieniu w biosie odpowiedniej kolejności bootowania, czyli na pierwszym miejscu stacja CD/DVD.
  • #11 15704750
    MSdonpetro
    Poziom 11  
    Czas zamknąć temat.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z uruchomieniem systemu Windows 7 z powodu uszkodzonych plików systemowych. Próba naprawy za pomocą płyty instalacyjnej trwa zbyt długo, co prowadzi do frustracji. W odpowiedziach sugerowane jest sprawdzenie stanu dysku twardego za pomocą narzędzi takich jak Parted Magic lub MHDD, aby zidentyfikować ewentualne bad sektory, które mogą uniemożliwiać instalację systemu. Użytkownik potwierdza, że podejrzewa problemy z dyskiem, co może być przyczyną problemów z uruchomieniem i instalacją systemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA