logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd narzędzia naprawy systemu po instalacji Windows 7 - co robić?

Skeldor99 22 Maj 2018 21:39 312 3
REKLAMA
  • #1 17235385
    Skeldor99
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Tak jak napisalem wyzej. Chodzi mi o to ze przy tym jak zainstaluje wkndows 7 na moim komputerze to wszystko jest okej, komputer dziala normalnie przez 2 dni a pozniej pojawia sie problem z narzedziem do naprawy systemu i nie mozna wlaczyc komputera. Czekalem juz ponad godzine i nic. Probowalem to anulowac ale po ponownym uruchomieniu znowu jest to samo. Caly czas instaluje ten sam windows wiec moze po prostu pomoze instalacja innego systemu ? Prosze o pomoc.
    Załączniki:
    • Błąd narzędzia naprawy systemu po instalacji Windows 7 - co robić? 15270179303371597611613.jpg (2.99 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17235483
    Skeldor99
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Jak to zrobic sorki ale jestem w takich tematach zielony

Dodano po 4 [minuty]:

Tzn wiem ze mozna to zrobic przez program ale ja nie mam kompletnie dostepu do mojego komputera jedynie bios

Dodano po 10 [minuty]:

Znalazl problem i chodzi o cos zwiazanego z dyskiem
    Załączniki:
    • Błąd narzędzia naprawy systemu po instalacji Windows 7 - co robić? IMG_20180522_222236.jpg (2.41 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 17235546
    310artur
    Poziom 43  
    Ocena: 670
    Jeżeli nie możesz uruchomić systemu to użyj bootoalnego MHDD i zrób zdjęcie ekranu.
    http://hddguru.com/software/2005.10.02-MHDD/
    http://forum.hotfix.pl/sprzet-komputerowy/odczytanie-smart-programem-mhdd-t538.html
    Stary ale jary opis. Najłatwiej będzie ci nagrać płytę, można też zrobić bootowalny pendrive z tym programem ale powiem szczerze że mi to zawsze problem sprawiało.

SMART dysku znajdziesz też w liveCD linuksa praktycznie każdego. Takowego uruchomisz z płyty lub pendrive.

Możesz też odpiąć dysk i podpiąć do innego PC jako drugi. Wtedy sprawdzisz SMART normalnie z poziomu windowsa.
REKLAMA