logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie czujki LC-103-PIMSK DSC do Integry jako 2 EOL/NC - mostek 4-6?

jjjanek 10 Gru 2013 19:06 5472 5
REKLAMA
  • #1 13046465
    jjjanek
    Poziom 18  
    Ocena: 46
    Witam szanownych kolegów mam czujkę LC-103-PIMSK DSC która chciałem podłączyć do Integry jako 2 EOL/NC .Czy podłączenie tej czujki jest prawidłowe i czy powinienem zastosować mostek pod zaciskami 4-6 dziękuje za wskazówki
    Załączniki:
    • Podłączenie czujki LC-103-PIMSK DSC do Integry jako 2 EOL/NC - mostek 4-6? dsc.2eol.nc_poprawiony.jpg (46.15 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Podłączenie czujki LC-103-PIMSK DSC do Integry jako 2 EOL/NC - mostek 4-6? dsc.2eol.nc.jpg (45.71 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 13046559
    spinacz
    Poziom 42  
    Ocena: 2651
    Źle podłącz tak:
    Z1->1
    2->rezystor->3
    3->rezystor->6
    4->zwora->5
    6->COM
    Pamiętaj że przy taki podłączeniu nie będziesz wiedział czy alarm został wywołany z mikrofali czy PIR
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 13046659
    konradw
    Poziom 20  
    Ocena: 37
    spinacz napisał:
    przy taki podłączeniu nie będziesz wiedział czy alarm został wywołany z mikrofali czy PIR

...z mikrofali/PIR czy z antymaskingu...
  • REKLAMA
  • #4 13046676
    jjjanek
    Poziom 18  
    Ocena: 46
    spinacz i konradw dziękuje za podpowiedź podłączę tak jak napisałeś a z ciekawości zapytam tak jak jest teraz podłączone to ona by nie zadziałała? jak najlepiej podłączyć taką czujkę dodam że ta która wymieniłem nie posiadała antymasking a mam jeszcze wolne wejście w centrali może by wykorzystać,będę zobowiązany za podpowiedź bo czujki z antymaskingiem jeszcze nie podłączałem i chętnie skorzystam z waszych porad .
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 13046775
    spinacz
    Poziom 42  
    Ocena: 2651
    Z całym szacunkiem kolego ale jeśli pytasz o takie rzeczy to masz brak podstawowej wiedzy w tym zakresie a jeszcze w specjalizacji masz alarmy. Weź kartkę i rozrysuj sobie styki i twoje podłączenie i porównaj z łączeniem czujek podanym w instrukcji. Co do podłączania czujek które mają dwa wyjścia alarmowe każde traktuje się jako osobny sygnał włamaniowy czyli osobne wejście w centrali. Podstawa to znajomość zasady działania i logiczne myślenie.
REKLAMA