logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Urządzenie do niezależnego odtwarzania wielu ścieżek audio w studio nagrań

marcinos-19 18 Gru 2013 17:56 1578 4
REKLAMA
  • #1 13074802
    marcinos-19
    Poziom 9  
    Witam,
    Mam dylemat z którym nie mogę sobie poradzić, mianowicie w niedalekiej przyszłości chcę stworzyć amatorskie studio nagrań. i tak chciał bym nagrywać wiele ścieżek jednocześnie i później obrabiać "bawić się" niezależnie każdą ścieżką osobno. Tak pomyślałem że:
    1. potrzebny jest stół z tym jest najmniejszy problem bo za 2k można wybierać (przynajmniej tak mi się zdaje) używany można kupić już konkretny.
    2. potrzebny jest sprzęt do rejestrowania dźwięku myślę że taki zoom r16 by sobie dawał rade.
    Następnie chciałbym ewentualnie usunąć szumy na poszczególnych ścieżkach i teraz się zaczyna problem. Potrzebuje urządzenia które by odtwarzało kilka ścieżek, (osobnych nagrań) niezależnie tak abym mógł podłączyć je z powrotem do miksera i tam zająć się masteringiem, nie chciał bym tego robić na komputerze wolał bym na stole mikserskim. i taki gotowy miks chciałbym zgrywać jako jeden plik stereo.
    Mam nadzieje że nie skomplikowałem za bardzo. Proszę o pomoc czy jest takie urządzenie albo inny sposób za wszystkie sugestię będę bardzo wdzięczny.
    Pozdrawiam Marcin
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 13075098
    D214d3k
    Poziom 39  
    Ocena: 631
    Coś takiego lub podobnego czyli wielościeżkowy "nagrywacz"/odtwarzacz? Na obrazku Boss BR-800.
  • REKLAMA
  • #3 13075403
    marcinos-19
    Poziom 9  
    Tylko ja chciał bym chciał te pojedyncze ścieżki podłączyć do miksera i tam je miksować. podłączając komputer do miksera jest tylko mix wszystkich. Więc regulacja jest dla wszystkich a chciał bym móc kontrolować każdy kanał z osobna nie chce obrabiać tego na komputerze
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 13075565
    D214d3k
    Poziom 39  
    Ocena: 631
    No to coś takiego. Karta to Delta 1010LT jest też wersja z gniazdkami na racku.
  • #5 13076126
    marcinos-19
    Poziom 9  
    Dziękuje za pomoc takie rozwiązanie jeszcze bardziej mi pasuje (będzie trochę taniej) :)
    Pozdrawiam Marcin
REKLAMA