Sprawa dotyczy jak w temacie. Samochód nie opuszcza się samoczynnie do wyuczonej pozycji tzn.: przykładowo jezeli wrzucimy coś cięższego do bagażnika lub wsiądą do niego jakieś osoby to załącza się kompresor i pompuje, ale po rozładowaniu auta i ruszeniu nie schodzi powietrze i tył samochodu stoi wysoko a po przejechaniu paru metrów wyskakuje napis ' serwis'.
Dodam jeszcze że wszystkie bezpieczniki są ok. Po podłączeniu do komputera nie ma żadnych błędów, ale jak wejdę w parametry to pokazuje że jest brak zasilania na czujnikach wysokości ( chodzi o te dwa potencjometry przy tylnej osi ).
Napięcie powinno tam wynosić 5V, a na jednym jest 3.6V, na drugim 4.6V.
Do tej pory co zrobiłem to : podmieniłem czujniki wysokości, podmieniłem komputer zawieszenia, sprawdziłem przewody.
Zanim zacznę to wszystko rozbierać to chciałem zapytać czy może ktoś spotkał się już z takim problemem albo jest w posiadaniu jakiś schematów serwisowych.
Dodam jeszcze że wszystkie bezpieczniki są ok. Po podłączeniu do komputera nie ma żadnych błędów, ale jak wejdę w parametry to pokazuje że jest brak zasilania na czujnikach wysokości ( chodzi o te dwa potencjometry przy tylnej osi ).
Napięcie powinno tam wynosić 5V, a na jednym jest 3.6V, na drugim 4.6V.
Do tej pory co zrobiłem to : podmieniłem czujniki wysokości, podmieniłem komputer zawieszenia, sprawdziłem przewody.
Zanim zacznę to wszystko rozbierać to chciałem zapytać czy może ktoś spotkał się już z takim problemem albo jest w posiadaniu jakiś schematów serwisowych.