Bramka jeśli jest, to trzeba ją ustawić, ale nie wiem, czy pomoże na szumy, zależy w którym miejscu toru się znajduje i który element toru szumi najbardziej...
Pierwszy raz do czynienia z tym prockiem miałem w niedzielę na WOŚP-ie (sprzęt znajomego, FX20 i F150 Dynacorda, pędzone Q66 górki i xti2000 basy). Tak ludzie chwalą ten procesor, ale jak włączyłem końcówki...trochę zwątpiłem. Toż to szumofon... Odłączyłem kable przychodzące z tercji (Sabine powerQ ADF4000, mimo że to raczej wyższa półka jeśli chodzi o działanie i funkcjonalność, to trochę jednak szumi), żeby sprawdzić czy to nie czasem mój EQ i stół, ale okazało się, że nie wiele to zmieniło... Wyłączyłem procesor, sama końcówka-cisza... DCX szumi i to nie tylko takim wysokim szumem jak większość urządzeń, ale i wyższym środkiem... No może i ma sporo fajnych funkcji upchniętych, ale ten szum go dyskwalifikuje jak dla mnie...
Sam osobiście mam Ashly Protea 3.24CL, też szumi, no ale nie AŻ tak...
Sposób na szumy jest następujący, ściszyć wyjścia o ok 10dB. Ja mam tak zrobione u siebie, ponieważ używam paczek na których nagłaśniam również w domu (tri-amp) i szumy są znikome.
Na sztuce gdzie będziesz grał "pod korek" to raczej sobie tego nie zastosujesz, bo musiał byś ekstremalnymi poziomami z konsolety wychodzić...
Ale w sytuacjach, kiedy grasz ciszej, możesz to zastosować, jeśli w wypadku dcx-a ten manewr pomoże... Ja tego nie sprawdzałem...
Zastosowanie bramki w tym wypadku może wywołać taki skutek (i raczej tak właśnie będzie), że w chwili otwierania się bramki będzie słychać wyraźnie pojawiający się szum... Chociaż...to jeszcze będzie zależało od głębokości tłumienia (jeśli parametr ten jest w dcx-ie regulowany).