logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zelmer AH 1500 - słaba mgiełka po wymianie generatora i płytki PCB, co dalej?

PzGeneral 18 Sty 2014 14:53 2613 4
REKLAMA
  • #1 13190459
    PzGeneral
    Poziom 9  
    Ocena: 5
    Witam,

Problem odnosi się do urządzenia jak w temacie. Otóż nawilżacz zaczął dawać co raz to mniej mgiełki, aż przestał całkowicie. Wymieniłem generator ultradźwiękowy na nowy i nic. Potem dodatkowo wstawiłem nową płytkę PCB. W tej chwili mgiełka pojawia się, ale jest ledwie widoczna. Bardzo bym prosił o jakieś sugestie odnośnie tego modelu.
  • REKLAMA
  • #2 13190521
    sigwa18
    Poziom 43  
    Ocena: 3290
    Była używana woda destylowana czy normalna?
  • REKLAMA
  • #3 13194455
    PzGeneral
    Poziom 9  
    Ciężko jest mi powiedzieć, ponieważ sprzęt został oddany do naprawy przez klienta serwisu, ale podejrzewam, że używano zwykłej wody z kranu. Z innymi modelami nawilżaczy tego producenta nigdy nie miałem problemów, aby uruchomić urządzenie, a ten jest wyjątkowo wredny. Tak czy inaczej po wymianie tych dwóch części jest nadal bez zmian, tak więc co jeszcze można by poradzić? Z góry dziękuje za pomoc.
  • REKLAMA
  • #4 13194501
    sigwa18
    Poziom 43  
    Ocena: 3290
    O wodę pytam ze względu na kamień. A sprawdzałeś czy częstotliwość z generatora jest odpowiednia.
  • #5 13194747
    PzGeneral
    Poziom 9  
    Kamień z góry można wykluczyć, ponieważ zamontowałem całkiem nowy generator razem z przetwornikiem piezo. Mało tego, podstawiłem drugi generator ( również nówka sztuka zafoliowana od producenta i nadal są takie same objawy. Nie wiem, może to wina czujnika wilgotności?
REKLAMA