Witam teraz ja mam dziwny problem
Mianowicie posiadam nie najmłodszy bojler do C.W.U. ELEKTROMET 120l na obiegu C.O. i od poprzedniej zimy czyli gdzieś od kwietnia 2013 był nie używany aż do zeszłego tygodnia ale był zalany wodą z wodociągu.
Nie ukrywam że woda w naszej sieci nie jest pierwszego gatunku ale nie zmienia to faktu że jak go uruchomiłem tydzień temu to woda tak z niego śmierdziała jak z nieczyszczonego akwarium, po prostu nie dało się nawet nic umyć.
Kolorystycznie woda nie odbiega kolorem od zimnej ale śmierdzi niemożliwie.
Przepłukałem go już kilka razy w ciągu tygodnia i dalej nie pomogło.
Czy jest jakaś możliwość aby go wyczyścić czy lepiej wymienić.
Dodam że ma już kilka latek (chyba około 12tu)
Rok temu była przebudowa kotłowni i zmienił troszkę miejsce instalacji był rozkręcony przepłukany i został zawieszony odwrotnie (do góry nogami).
Dodam że nie posiada on żadnej kierunkowości żeby to w czymś przeszkadzało.
Co z tym fantem zrobić ?
Dołączam zdjęcie:
Mianowicie posiadam nie najmłodszy bojler do C.W.U. ELEKTROMET 120l na obiegu C.O. i od poprzedniej zimy czyli gdzieś od kwietnia 2013 był nie używany aż do zeszłego tygodnia ale był zalany wodą z wodociągu.
Nie ukrywam że woda w naszej sieci nie jest pierwszego gatunku ale nie zmienia to faktu że jak go uruchomiłem tydzień temu to woda tak z niego śmierdziała jak z nieczyszczonego akwarium, po prostu nie dało się nawet nic umyć.
Kolorystycznie woda nie odbiega kolorem od zimnej ale śmierdzi niemożliwie.
Przepłukałem go już kilka razy w ciągu tygodnia i dalej nie pomogło.
Czy jest jakaś możliwość aby go wyczyścić czy lepiej wymienić.
Dodam że ma już kilka latek (chyba około 12tu)
Rok temu była przebudowa kotłowni i zmienił troszkę miejsce instalacji był rozkręcony przepłukany i został zawieszony odwrotnie (do góry nogami).
Dodam że nie posiada on żadnej kierunkowości żeby to w czymś przeszkadzało.
Co z tym fantem zrobić ?
Dołączam zdjęcie: