logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

migomat einhell BT GW 190D - wymiana sterownika na uniwersalny

cyganov 04 Lut 2014 08:53 10770 5
REKLAMA
  • #1 13259512
    cyganov
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam, chcę wymienić płytkę sterującą w migomacie, ale nie wiem jak ją podłączyć.Płytke sterującą zakupiłem uniwersalną,jak na foto; migomat einhell BT GW 190D - wymiana sterownika na uniwersalny Orginalny jest taki; migomat einhell BT GW 190D - wymiana sterownika na uniwersalny ale szarpie drutem i nie można spawać. Migomat jest taki; migomat einhell BT GW 190D - wymiana sterownika na uniwersalny

Dodano po 10 [minuty]:

Proszę nie pisać głupot, jak MIREK Z. który wypisuje fatalna pisownia, źle fotki umieszczone itd...POZDRAWIAM.
  • REKLAMA
  • #2 13261607
    Jacek1983rr
    Poziom 24  
    Ocena: 367
    Musisz dokupić transformator zasilający z 230 na 24V a reszta jest bardzo prosto opisana. Po zmianie na tę płytkę uzyskasz stabilny posuw gdyż napięcie będzie brane nie jak obecnie z łuku spawalniczego a z oddzielnego źródła zasilania.
  • REKLAMA
  • #3 13262479
    cyganov
    Poziom 10  
    Mam taki transformator 230V na 24V / 5A /120W ,ale nie wiem gdzie go mam podłączyć i z tym sterownikiem też nie bardzo wiem, jak to zrobić . Nie rozumiem z tym stycznikiem prądu spawania. Na starej płytce jest stycznik , a na tej nowej go niema. Fotka transformatora : migomat einhell BT GW 190D - wymiana sterownika na uniwersalny
  • REKLAMA
  • #4 13265702
    Jacek1983rr
    Poziom 24  
    Ocena: 367
    Nie wiem czego tu nie rozumiesz przecież na płytce jest wszystko napisane. Twój transformator pomocniczy ze zdjęcia podłączasz wejściami 230V do włącznika głównego tak aby po rozłączeniu urządzenia transformatorek nie miał napięcia. Wyjście z transformatorka pomocniczego wpinasz w płytkę tam gdzie jest napisane 24VAC oraz jeden z kabli wyprowadzasz też do zaworu gazu 24VAC(musisz kupić) oraz stycznika 24VAC (musisz kupić) drugi z kabli od transformatorka który masz wpięty w płytkę z napisem 24VAC podpinasz też do podłączeń z napisem zawór i stycznik (oczywiście od każdej z nazw tylko w jedno się wpinasz gdyż drugie to jest wyjście tegoż prądu do wolnej końcówki zarówno w styczniku jak i zaworze gazu. Do głównych styków stycznika podłączasz kable które na oryginalnej płytce są najbliżej krawędzi bocznej ( na zdjęciu z twoim migomatem to te dwa od dołu) jak dobrze widzę to ten gróby czarny oraz deko wyżej czerwony. jeden z kabli umieszczasz po jednej stronie stycznika zaś drugi po przeciwnej. Nie wiem czy ten opis jest zrozumiały.
  • REKLAMA
  • #5 13267945
    cyganov
    Poziom 10  
    Dzięki ,teraz wiem już wszystko . Początkowo myślałem , że na nowej płytce , gdzie jest wpięcie 24V muszę podpiąć transformator z miga i jeszcze nie wiedziałem , co z tym stycznikiem , bo tam go nie ma. DZIĘKUJE KOLEDZY I POZDRAWIAM. :D
  • #6 16970692
    Marek18031968
    Poziom 2  
    Ocena: 7
    Witam, czy posiadasz jeszcze ten migomat? Mam problem z podłączeniem przełącznika prądowego 230-400. Czy możesz zrobić jakieś zdjęcia i wysłać mi na pocztę? Byłbym bardzo wdzięczny, bo już nie wiem jak to podłączyć. Pozdrawiam Mariusz. Moja poczta to gmarius(_at_)onet.eu
REKLAMA