logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak sprawdzić firmware nagrywarki LiteOn LTR-24102B na Windows 98 SE?

benbog 02 Kwi 2005 20:15 4799 6
REKLAMA
  • #1 1370950
    benbog
    Poziom 23  
    Ocena: 59
    Chcę sprawdzić, czy przypadkiem nie ma nowszego firmware, niż jest w mojej nagrywarce LiteOn LTR-24102B. Na stronie cdrinfo.pl zaleca się progs NeroInfoTool_227 do odczytania, ale u mnie po chwili progs się wywala. Mam Win 98 SE.
  • REKLAMA
  • #2 1370986
    LEM
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 20
    Ściąg poprostu nowe firmware. Zazwyczaj firmware jest zaszyty w uruchamialnej aplikacji. Przy odpaleniu tego programu zostanie wyświetlona wersja firmware jaki "siedzi" w nagrywarce oraz informacja jaki aktualnie chcesz wgrywać. Następnie niżej będzie pytanie czy uaktualnić i już.

Mogę się mylić ale zazwyczaj upgrade firmware program pozwoli zrobić ale z downgrade wcale nie jset już to takie proste, więc sprawę masz najprawdopodobniej uproszczoną :P

Tak wogóle to polecam ten link: http://www.liteonit.com.tw/ODD/English/e_downloads/e_firmware_cd-rw.asp

Z tego co widze ostatnie firmware do LTR-24102B jest z dnia 2002/06/04
  • REKLAMA
  • #3 1371002
    arnoldk_20
    Poziom 35  
    Ocena: 114
    Wersję firmware nagrywarki można zobaczyć w menedzerze urządzeń.
  • REKLAMA
  • #4 1372657
    benbog
    Poziom 23  
    arnoldk_20 napisał:
    Nie bardzo to widzę, arnold_20? Jest tam nazwa nagrywarki, data sterownika do odczytu i to wszystko. Wersji firmware nagrywarki nie ma.
  • REKLAMA
  • #5 1372693
    arnoldk_20
    Poziom 35  
    Ocena: 114
    benbog napisał:
    arnoldk_20 napisał:
    Nie bardzo to widzę, arnold_20? Jest tam nazwa nagrywarki, data sterownika do odczytu i to wszystko. Wersji firmware nagrywarki nie ma.

jest
    Załączniki:
    • Jak sprawdzić firmware nagrywarki LiteOn LTR-24102B na Windows 98 SE? firmware.JPG (18.06 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 1375399
    benbog
    Poziom 23  
    Dzięki, arnoldk_20, coś mi się wzrok psuje, czy jak? Zanim zapytałem na forum, parę razy zaglądałem do menedzera urządzeń, bo coś mi się kojarzyło - i nie widziałem!
  • #7 1388143
    zami
    Poziom 17  
    Ocena: 7
    Cytat:
    Wersję firmware nagrywarki można zobaczyć w menedzerze urządzeń

Nie wiem jaką masz nagrywarkę, ale moje oba LiteOn'y w menedżerze urządzeń nie wyświetlają wersji firmware.

Natomiast wersję firmware można zobaczyć w Nero Burning Rom. Otwierasz zakładkę Nagrywarka -> Wybór nagrywarki. Jest tam pozycja Wersja firmware.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Aby sprawdzić wersję firmware nagrywarki LiteOn LTR-24102B na systemie Windows 98 SE, nie zawsze można polegać na Menedżerze urządzeń, ponieważ często nie wyświetla on tej informacji. Zalecane jest użycie dedykowanych narzędzi, takich jak NeroInfoTool lub Nero Burning Rom, które potrafią odczytać wersję firmware bezpośrednio z urządzenia. Jednak NeroInfoTool może się zawieszać na Windows 98 SE. Firmware zwykle jest zawarte w programie aktualizacyjnym, który po uruchomieniu pokazuje aktualną wersję firmware oraz wersję do wgrania, umożliwiając aktualizację. Oficjalne firmware do modelu LTR-24102B można znaleźć na stronie producenta LiteOn, gdzie ostatnia wersja pochodzi z 2002 roku.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA