Nie chciało mi się instalować programu , ale się przemogłem

i zainstalowałem. Jeśli to faktycznie konfiguracja Twojego samochodu to chyba nikt do niej nie zaglądał .
Piszesz że masz podgrzewanie matrixów, ale w programie ogrzewanie nie jest załączone (ust. zaawansowane zaznacz okienko podgrzewu). Nastawy też co najmniej dziwaczne : obroty przełączania 300 to zdecydowanie za nisko , zmień na 1500 - wtedy przełączy Ci się na gaz już w czasie jazdy lub po lekkim dodaniu gazu. Przełączanie na wolnych obrotach często kończy się gaśnięciem silnika bo reduktor ma za mały przepływ płynu i nie dogrzewa gazu. Zupełnie niezrozumiałe jest wpisanie maksymalnych obrotów na gazie 1000, wtedy powyżej tych obrotów powinno przełączać na benzynę ( tako rzecze instrukcja) wpisz np 8000 .
Włącz podgrzewanie matrixów, jak już wydałeś kasę na grzejnik to niech działa , choć ku wiośnie idzie. Mapy przyzwoite i dobrze zestrojone, sterowanie sekwencyjne , kopiujące działanie ecu. Zmień nastawy jak proponuję. Poczytaj instrukcję , tam też masz propozycje nastaw i opis ich działania. Idzie lato , warto też aktywować "ciepły start" bo jest wyłączony