Potrzebuję pompę do wody brudnej z pompowaniem zanieczyszczeń min. 35mm o wydajności min. 14000L/h najlepiej żeby nie żarła dużo prądu i żeby wynosiła wodę ze studni min. 9 metrów. Przeglądałem neta i dużo tego trochę. Pojawiają się znane z innego typu sprzętu Einhell czy Makita ale też Omnigena, o której pierwszy raz słyszę dlatego prosiłbym o jakieś małe nakierowanie. To na co zwróciłem uwagę to te właśnie niby nie popularne marki mają czasem podłączenie nie z tworzywa sztucznego czy to jest ważne czy te z tworzywa się urywają? No i przede wszystkim na jaką firmę postawić jeśli chodzi o niezawodność? Niektóre mają gwarancję D2D ale to te firmy, o których pierwszy raz słyszę.
Koszt najlepiej około 200 - 300 zł ale mogę dać i więcej jeśli warto. Pompa potrzebna jest do wypompowywania wody ze studni lub nie daj Boże po zalaniu z pomieszczeń dlatego musi pompować zanieczyszczenia im większe tym lepiej. Nie będzie stosowana do szamba.
Koszt najlepiej około 200 - 300 zł ale mogę dać i więcej jeśli warto. Pompa potrzebna jest do wypompowywania wody ze studni lub nie daj Boże po zalaniu z pomieszczeń dlatego musi pompować zanieczyszczenia im większe tym lepiej. Nie będzie stosowana do szamba.