logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pączki z Biedronki - Tłusty czwartek - NIE POLECAM!

bmserwis 27 Lut 2014 07:58 2580 12
REKLAMA
  • #1 13350305
    bmserwis
    Poziom 36  
    Ocena: 200
    Tak ohydnych gumowatych, z symboliczną ilością nadzienia pączków już dawno nie jadłem. Wyglądają niby jak na co dzień, ale smakowo jedna wielka porażka. Wiem, że na tłusty czwartek każdy robi "na sztukę", ale to już przesada. Dlatego też odradzam każdemu ich zakup w dniu dzisiejszym, żeby nie naciął się jak ja.
  • REKLAMA
  • #2 13350394
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 13350481
    Pan_Kleks
    Poziom 20  
    Ocena: 49
    Nie polecam, tłustych czwartków, walentynek, wszystkich świętych i innych świąt na siłę.

Cukiernie czynne cały rok.
    Kwiaciarnie czynne cały rok.
    Cmentarze cały rok i całą dobę.

Dziękuję za uwagę.
  • #4 13350543
    BartekWB
    Poziom 27  
    Ocena: 25
    Właśnie zjadłem pączka ze sieciówki z owadem w logo. Poznań - Nowe miasto - pączki z Chorzowa. Cena 49 groszy, niestety suche, mało słodkie a dżem prawie jak nie dżem. Cena ekstra ale jakość adekwatna.
    Zaraz po nim zaaplikowałem 2 pączki z osiedlowej cukierni za 1,45zł i nie ma porównania.
  • REKLAMA
  • #5 13350677
    mamakapcia
    Poziom 17  
    Ocena: 64
    Zaraz, zaraz... to dzisiaj jest tłusty czwartek???
  • #6 13350739
    TechLOG
    Poziom 19  
    Ocena: 72
    Ano jest, i producenci ciast i innych słodkich przekąsek o smaku kartonu mają dziś swoje święto.

Dziwię się ludziom którzy najpierw kupują pączki, narzędzia, alarmy i inne cuda w BiedroTeskoAldiLidlu a potem narzekają. Od wyrobów cukierniczych są cukiernie, od elektronarzędzi specjalistyczne sklepy, itp., itd.
  • REKLAMA
  • #8 13351116
    Madrik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1164
    A ja wczoraj usiadłem wieczorem z miską mąki, jajek i drożdży oraz słoiczkiem marmolady różanej, domowej roboty i w 3 godzinki miałem całą michę pyszniutkich, cieplutkich, posypanych pudrem, pączusiów, które się same w ustach rozpływały.
    :)

Biedronka i inne dyskonty są tanie. Ale dobrych rzeczy nie mają. Są granice opłacalności produkcji wyrobów i z kosztów zejść się nie da, chyba że się oszukuje.

W zeszłym roku kupowałem do pracy tackę w Lidlu. Nawet nie były złe. Ale kosztowały znacznie więcej od Biedronkowych. Do poczęstowania ludzi w pracy, w sam raz.

A do domu... Lepiej zrobić samemu.
    Poza tym, można też zrobić sobie faworki lub racuchy. Też jest z tym mnóstwo frajdy.
  • #9 13351122
    Zielony-Flegmatyk
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Nie pamiętam, kiedy kupiłem coś w biedronce i mi smakowało. W takich miejscach są rzeczy najtańsze i najgorsze. Cena idzie w parze z jakością. Jeżeli kupujesz kilogram kiełbasy za 1,29 to nie dziw się, że nawet pies nie chce jej zjeść ;] I podobne przykłady można by mnożyć.
  • REKLAMA
  • #10 13353145
    mamakapcia
    Poziom 17  
    Dobra, byłem dzisiaj z rodzicielką w bezdomce i kupiła sobie pączka.
    Potem poszliśmy do Auchana i też kupiła sobie pączka.
    Potem powiedziała, że w smaku był mniej sztuczny ten z Oszą. :D
  • #11 13353813
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #12 13354139
    wichurewicz
    Poziom 25  
    Ocena: 326
    "Kupiłem pączka za 40 groszy w promocji i on był niesmaczny, zatem uważajcie obywatele!!!"

Poważnie?
  • #13 13354303
    mamakapcia
    Poziom 17  
    Nie :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy forum wyrazili negatywne opinie na temat pączków z Biedronki, szczególnie w kontekście Tłustego Czwartku. Krytyka dotyczyła ich gumowatej konsystencji oraz niewielkiej ilości nadzienia, co sprawiło, że wiele osób odradza ich zakup. Wiele osób podkreśla, że lepiej kupować pączki w lokalnych cukierniach lub przygotować je samodzielnie, co zapewnia lepszą jakość i smak. W dyskusji pojawiły się również porównania do pączków z innych sieci, takich jak Lidl i Auchan, które również nie zyskały uznania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA