Witam. Zakładam ten post w tym dziale, ponieważ nie mogę znaleźć bardziej odpowiedniego działu dla takiego tematu.
Mój komputer to
Płyta główna: ASUS PBZ68-V LX/ 2x2GB DDR3.
Procesor: Intel i5-2500k / Chłodzenie: Silentium PC Spartan Pro
Karta Graficzna: nVidia Gigabyte GTX 660
Zasilacz: Chieftec 500W GPA-500s8
i reszta, bla, bla bla.
A więc, przechodząc do konkretów... Od jakiegoś czasu kiedy próbuje grać w grę Battlefield 3, po kilku minutach komputer wyłącza się, bez żadnych komunikatów - po prostu wszystko gaśnie. Jest jednak jedna niepokojąca rzecz, która dzieje się zanim komputer się wyłącza - dysk jakby momentami stopuje (co dziwne to nawet nie wpływa na rozgrywkę). Ponadto zawsze, gdy odłączę kabel od zasilacza, to po jego ponownym włożeniu komputer nie uruchamia się... problem rozwiązuje się więc zatem dopiero kiedy kilka razy "popstrykam" wyłącznikiem zasilacza.
Zrobiłem test w OCCT, po 10 minutach wyłączyłem.. nic się nie wydarzyło.
Temperatury podczas stresu są w miarę normalne, dlatego wątpię, że winne są zbyt wysokie temperatury.
Co powoduje wyłączanie mojego komputera?
Serdecznie pozdrawiam.
Mój komputer to
Płyta główna: ASUS PBZ68-V LX/ 2x2GB DDR3.
Procesor: Intel i5-2500k / Chłodzenie: Silentium PC Spartan Pro
Karta Graficzna: nVidia Gigabyte GTX 660
Zasilacz: Chieftec 500W GPA-500s8
i reszta, bla, bla bla.
A więc, przechodząc do konkretów... Od jakiegoś czasu kiedy próbuje grać w grę Battlefield 3, po kilku minutach komputer wyłącza się, bez żadnych komunikatów - po prostu wszystko gaśnie. Jest jednak jedna niepokojąca rzecz, która dzieje się zanim komputer się wyłącza - dysk jakby momentami stopuje (co dziwne to nawet nie wpływa na rozgrywkę). Ponadto zawsze, gdy odłączę kabel od zasilacza, to po jego ponownym włożeniu komputer nie uruchamia się... problem rozwiązuje się więc zatem dopiero kiedy kilka razy "popstrykam" wyłącznikiem zasilacza.
Zrobiłem test w OCCT, po 10 minutach wyłączyłem.. nic się nie wydarzyło.
Temperatury podczas stresu są w miarę normalne, dlatego wątpię, że winne są zbyt wysokie temperatury.
Co powoduje wyłączanie mojego komputera?
Serdecznie pozdrawiam.