logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony CDP-C315 - Problemy z mechanizmem talerza i odczytem płyt CD

swistak750 09 Mar 2014 15:16 1644 2
REKLAMA
  • #1 13385882
    swistak750
    Poziom 2  
    Witam Wszystkich! Od pewnego czasu mam problem ze swoją zmieniarką sony
    cdp-c315. Mianowicie, zaczął wariować mechanizm talerza i sprzęt nie zawsze odczytuje wszystkie płyty. Kiedy skończy czytać jedną płytę, to wtedy nie chce obrócić talerzem i odpalić następnej. Natomiast, podczas otwierania szuflady przyciskiem i próby ponownego zamknięcia przyciskiem open-close szuflada zamiast się schować obraca talerzem i dopiero wyłączenie przyciskiem power powoduje, że kieszeń się schowa. Jak odpalę sprzęt na nowo, to wtedy ładnie czyta płytę i nie gubi ściężki przy nawet dość mocnym graniu z kolumn. Półtora roku temu w sprzęcie był wymieniany laser (kss-240a) na nowy . Nie było to tanie singapurskie badziewie, tylko laser z oryginalnym przetwornikiem. Sprzętu używałem dość intensywnie po dwie godziny dziennie i pięknie czytał prawie wszystkie płyty. Miał problemy tylko z tanimi i zleżałymi płytkami cd-r. Co może być przyczyną, że sprzęcik wariuje: mechanika, laser,czy może coś na płytce? Bardzo proszę o poradę, gdyż chciałbym, żeby ten sprzęt jeszcze trochę używać
  • REKLAMA
  • #3 13714033
    swistak750
    Poziom 2  
    Witam! Uszkodzeniu jednak uległ laser. Sprawdziłem wszystkie inne elementy i niestety to wina czytnika... Pozdrawiam
REKLAMA