logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć wyświetlacz do radia CD 30 MP3 w Opel Meriva 2004?

Tasiorsandomierz 18 Mar 2014 20:09 5994 11
REKLAMA
  • #1 13418498
    Tasiorsandomierz
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam.
    Posiadam w merivie radio CDR 2005 (2004 rok produkcji radio jest zamontowane seryjnie na kostkę ISO działa bez problemów) ,zakupiłem ostatnio model CD 30 MP3 też z 2004 roku tylko że na kostkę inną po podpięciu kabli wszystko gra ładnie radio bajka tylko brakuje mi wyświetlacza na konsoli przedniej co robić??
  • REKLAMA
  • #3 13420331
    agula77
    Poziom 12  
    Ocena: 40
    Szukaj wyświetlacza który obsługuje CAN.Może być najprostszy TID z Merivy.Oczywiście potrzebujesz też zmienić okablowanie.Jest trochę roboty.
  • #4 13420839
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Poziom 38  
    Ocena: 1708
    agula77 napisał:
    Szukaj wyświetlacza który obsługuje CAN.Może być najprostszy TID z Merivy.Oczywiście potrzebujesz też zmienić okablowanie.Jest trochę roboty.

A skąd w tym aucie weźmie później can-a żeby podłączyć wyświetlacz pod instalację ?

Co mu da sam wyświetlacz jak w aucie nie ma instalacji .
  • REKLAMA
  • #5 13420895
    agula77
    Poziom 12  
    Can to dwa kabelki.Ciężko przeciągnąć od radia do wyświetlacza skoro już zainstalował cd30?Myślę że warto trochę porzeźbić.
  • REKLAMA
  • #6 13420917
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Poziom 38  
    agula77 napisał:
    Can to dwa kabelki.Ciężko przeciągnąć od radia do wyświetlacza skoro już zainstalował cd30?Myślę że warto trochę porzeźbić.

O czy teraz piszesz ?

Can to nie tylko podłączenie radio - wyświetlacz ale też info o ILL i ACC.
  • #7 13420950
    Tasiorsandomierz
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Byłem dziś u magików w serwisie odradzili mi zabawe za dużo zabawy zostaje cdr2005 :( mam nadzieje ze chociaż mozną w nim zobić aux...
  • #8 13420952
    agula77
    Poziom 12  
    Piszę o tym że jak połączy radio z wyświetlaczem po can będzie miał wszystkie funkcje z radia wyświetlane.
    Wcześniej przecież napisał że nie ma w ogóle wyświetlacza.
  • #9 13421987
    adrian1201
    Poziom 29  
    Ocena: 416
    Nic z tego nie bedzie agula77,poza tym radyjko trzeba zalogowac do wyswietlacza,co by nie pikało.A tu bez pełnej magistrali z bramką CAN czarno to widze.
  • REKLAMA
  • #10 18373519
    elzamops
    Poziom 2  
    Panowie ,wymienilem radio Bosch na radio Delphi Grundig z wyswietlaczem BID bo mialem chyba Tid ten z 2 guzikami na dole niestety radio nie chce ruszyc wyswietlacz na poczatku wszystko wyswietlal ,niestety padl mi aku po naladowaniu go wyswietlacz wyswietla DISPLAY SAFE ,wyswietlacz wyswietlal mi zuzycie paliwa ale nie pkazywal stacji ktora aktualnie grala wyswietlacz kupiony razem z radiem Delphi Grundig co moglo sie stac ?
  • #11 18374982
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Poziom 38  
    elzamops napisał:
    co moglo sie stac ?

Radio sie włacza ?
  • #12 18375192
    elzamops
    Poziom 2  
    niestety radio tylko buczy podlaczylem pod OP-COM on go nie widzi radio kupilem razem z wyswietlaczem zamontowalem wyswietlacz do starego radia zalogowalem go i wszystko dzialkalo poprawnie pokazywalo mi zuzycie paliwa itd niestetry jak napisalem obecnie tylko jest godzina oraz temperatura na wyswietlaczu oraz swieci sie DISPLAY SAFE ,brak mi pomyslow co robic jeszcze sprawdze to radio u znajomego wtedy bede wiedzial czy jest uwalone czy cos u mnie nie tak .

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada radio CDR 2005 w Oplu Meriva z 2004 roku i chce podłączyć nowe radio CD 30 MP3, które wymaga innego okablowania oraz wsparcia magistrali CAN. W odpowiedziach podkreślono, że do prawidłowego działania wyświetlacza potrzebna jest instalacja CAN, a także odpowiednie okablowanie. Wskazano, że bez magistrali CAN radio nie będzie w stanie komunikować się z wyświetlaczem, co ogranicza jego funkcjonalność. Użytkownik rozważał również możliwość pozostania przy starym radiu, a także zainstalowanie AUX w CDR 2005.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA