logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć DVD Bellwood z wyjściem Euro do TV Sony z jednym Euro i uzyskać RGB?

lucyferus 08 Kwi 2005 15:18 1575 6
REKLAMA
  • #1 1386616
    lucyferus
    Poziom 11  
    do tej pory posiadałem takie połączenie sprzętu RTV/telewizor Sony z jednym wejściem euro , dekoder Cyfra+(wejście i wyjście euro) , magnetowid telefunken(wyjście euro i jakieś drugie gniazdo euro w niebieskim kolorze z napisem Decoder) , dvd Samsung(wejście i wyjście euro)/ i połączone to jest w taki sposób kablami euro magnetowid do cyfry z cyfry do dvd i z dvd do telewizora.teraz dokupiłem dvd Bellwood które ma tylko wyjście jedno euro i nie wiem gdzie je wpiąć aby oglądać czysty obraz RGB na telewizorze , czy kupić rozgałęźnik euro ?Teraz na próbę wpiąłem Bellwooda bezpośredno do cyfry zamiast magnetowidu ale zauważyłęm że cyfra nie przesyła sygnału rgb i obraz jest taki sobie. myślę że jedyny sposób to kupić jakiś rozgałęźnik i do jednego gniazda wpiąć euro wychodzące z dvd Samsung a do drugiego bellwooda !? czy ktoś ma jakiś pomysł ? jak przełącznik to jakiej firmy albo na co zwrócić uwagę. z góry dzięki za redę
  • REKLAMA
  • #2 1387070
    wodzusc
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Jeśli masz tylko jedno wyjście euro w TV to kup rozgałęźnik euro do TV.
  • REKLAMA
  • #3 1387162
    lucyferus
    Poziom 11  
    ale jaki rozgałęźnik? czy są lepsze i gorsze? czym się kierować? i kto jeszcze mi powie do czego jest to drugie gniazdo w magnetowidzie w kolorze niebieskim i napisem decoder?
  • REKLAMA
  • #4 1387492
    Ziemniak
    Poziom 17  
    Ocena: 18
    Gniazdo decoder służy do podłączenia dekodera :) sprzętowego np cyfry. Można je też przeważnie wykożystać do normalnej pracy ale tylko jako wyjście (chyba że magnetowid ma opcję konfiguracji tego złącza np u mnie przełącza się je w menu na pracę w trybie dekoder lub av2)
  • REKLAMA
  • #5 1387785
    lucyferus
    Poziom 11  
    dekoder sprzętoey cyfry to chodzo o taki jak teraz do odboiru cyfrowego przekazu c+ np.pioneer 1330.. 1530 itd. czy taki jak dawniej z kluczem do odbioru canal+ naziemnego?
  • #6 1389101
    Ziemniak
    Poziom 17  
    Ocena: 18
    Do odbioru naziemnego. Napisz jaki to magnetowid to zobaczymy co da się z tym zrobić.
  • #7 1389751
    lucyferus
    Poziom 11  
    telefunken m9850g

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada telewizor Sony z jednym wejściem Euro, dekoder Cyfra+ oraz magnetowid Telefunken M9850G i DVD Samsung, połączone kaskadowo kablami Euro. Zakupił nowy odtwarzacz DVD Bellwood z pojedynczym wyjściem Euro i chce uzyskać czysty sygnał RGB na telewizorze. Próba podłączenia Bellwooda bezpośrednio do dekodera Cyfra+ nie przyniosła oczekiwanej jakości obrazu, ponieważ dekoder nie przesyła sygnału RGB. Wskazano, że przy jednym wejściu Euro w telewizorze najlepszym rozwiązaniem jest zakup rozgałęźnika Euro do podłączenia obu odtwarzaczy DVD. Pytania dotyczyły wyboru rozgałęźnika oraz funkcji niebieskiego gniazda „Decoder” w magnetowidzie, które służy do podłączenia sprzętowego dekodera (np. Cyfra+ do odbioru naziemnego). Magnetowid Telefunken M9850G posiada możliwość konfiguracji tego gniazda jako wyjście lub wejście AV2, co może mieć znaczenie przy integracji urządzeń.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA