logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PVR - Descrypcja pliku .TS ze SMART TV do zwykłego AVI/MP4

robertsonn80 13 Kwi 2014 19:34 5610 6
REKLAMA
  • #1 13506175
    robertsonn80
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Witajcie!
    Wiadomo, że temat nie jest łatwy i przyjemny, ale może komuś udało się odkodować plik o rozszerzeniu .TS?
    Mam Samsunga 3D LED UE40F6320 i udało mi się po długich bojach bez rootowania TV wydostać pliki przez pendrive, które początkowo mają rozszerzenie .SRF a potem po deskrypcji programem DESTROI zmieniły rozszerzenie na .TS! Nic to jednak nie dało, bo film dalej się nie odtwarza, jak się dobrać do tych plików:)?
    Dodam, że destroi ma dwa tryby odkodowania (bynajmniej tyle rzuciło mi się w oko) i oba dają ten sam efekt.
  • REKLAMA
  • #2 13506265
    manski
    Poziom 24  
    Ocena: 228
    Sam plik *.ts może być zakodowany kluczem zależnym od SN odbiornika ( to taki prezent od amerykańskich organizacji ochrony praw autorskich ) i nawet na innym odbiorniku nie będzie się odtwarzał , ciężko Ci będzie cokolwiek z tym zrobić . Jak już chcesz nagrywać z TV to kup zewnętrzny tuner z opcją PVR , lub kartę DVBT do komputera . Pliki nagrane tunerem zewnętrznym lub na komputerze da się obrabiać bez problemu . Co ciekawe w posiadanym przeze mnie tunerze satelitarnym ( X406 ) program dekodowany przez kartę w czytniku tunera nie daje się oglądać na PC , natomiast program dekodowany przez moduł CI ( i kartę w tym module ) już nie jest szyfrowany i można go kopiować i przetwarzać .
  • REKLAMA
  • #3 13506509
    robertsonn80
    Poziom 10  
    To mnie nie pocieszyłeś:// U siebie mam też CI, zwykłego dekodera nie mam, ale wygląda na to, że wszystko jest zabezpieczone://

zobacz, tutaj gościowi się udało:)
    tylko nie wiem czy teraz w grę nie wchodzą kodeki na PC, bo u mnie ta metoda nie dziala
  • REKLAMA
  • #4 13508845
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 13511291
    robertsonn80
    Poziom 10  
    Hej Stefan!
    Niestety to nic nie daje! Wygląda to tak, jakby plik .ts był po prostu zaszyfrowany.
    Chyba będe zmuszony skorzystać z SAMY GO i zrootować TV, nie wiem tylko co wówczas z gwarancją na tv, mam ją na 2 lata od niedawna
    W starszych modelach sprawa jest prostsza, DESTROI radzi sobie bez problemu z plikami .SRF jak na załączonym wyżej video
  • REKLAMA
  • #6 13511998
    krru
    Poziom 33  
    Ocena: 214
    Pewnie te starsze modele obsługiwały moduły CI a nowsze CI+. Ten drugi typ na wyjściu udostępnia sygnał kodowany.
  • #7 13542477
    manski
    Poziom 24  
    Ocena: 228
    Moduł CI służy do dekodowania , więc nie może na wyjściu dawać sygnału kodowanego , nowsza wersja czyli CI+ ma ograniczenia co do ilości dekodowanych strumieni jednocześnie . Sam mam moduł CI+ polsatu , tylko w tunerze , nie w telewizorze , i tuner to co dekoduje modułem CI+ nagrywa na dysku w postaci nieszyfrowanej , a to co dekoduje sam tzn. swoim hardware'm i kartą kodową nagrywa na dysku w postaci zaszyfrowanej . To że potem z telewizora nie można zgrać pliku spowodowane jest tym że telewizor ponownie szyfruje strumień danych kluczem zależnym od własnego numeru fabrycznego , tak żeby nagrany program nie był możliwy do odtworzenia na żadnym innym sprzęcie , nawet na drugim takim samym telewizorze . To kolejny krok do wyeliminowania z rynku wszelkich urządzeń nagrywających , lub przynajmniej do ograniczenia ich użycia . W latach osiemdziesiątych sąd najwyższy w USA debatował czy za pomocą magnetowidu można legalnie sobie nagrywać to co leci w TV . Wtedy było można , teraz po trochu producenci wycofują się z tego , a organizacje chroniące prawa autorskie lobbują za takimi blokadami , kolejne konstrukcje telewizorów , lub tunerów DVBT , DVBS mają po trochu ograniczane te funkcje , np tuner globo opticum X403 wszystko nagrywał w postaci jawnej , a nowsza wersja opticum X406 już częściowo szyfruje .

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje sposobu na odkodowanie pliku .TS z telewizora Samsung 3D LED UE40F6320, który został uzyskany z nagrania PVR. Po przetworzeniu pliku przez program DESTROI, plik zmienił rozszerzenie na .TS, ale nadal nie odtwarza się. Inni uczestnicy dyskusji wskazują, że pliki .TS mogą być zabezpieczone kluczem zależnym od numeru seryjnego odbiornika, co uniemożliwia ich odtwarzanie na innych urządzeniach. Sugerują użycie zewnętrznego tunera PVR lub karty DVBT do nagrywania, co pozwala na łatwiejszą obróbkę plików. Wskazują również na różnice między modułami CI a CI+, które wpływają na możliwość dekodowania i nagrywania sygnału.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA