logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HDD HITACHI - Analiza logów z HDD Tune i CrystalDiskInfo

dawid918 15 Kwi 2014 15:03 1086 6
REKLAMA
  • #1 13511808
    dawid918
    Poziom 2  
    Witam
    Prosze o sprawdzenie logów dyskow
    z Hdd tune i CrystalDiskInfo
    HDD HITACHI - Analiza logów z HDD Tune i CrystalDiskInfo HDD HITACHI - Analiza logów z HDD Tune i CrystalDiskInfo
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 13512404
    dawid918
    Poziom 2  
    Tak coś czułem prawie 8 lat ma on już.
    A przy okazji to za jego sprawą może się komputer strasznie tnąć?
  • REKLAMA
  • #4 13512429
    Dra98
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 1068
    Takie uszkodzenia HDD mogą powodować objawy przycięć czy znacznego obciążenia CPU.
  • REKLAMA
  • #5 13512459
    dawid918
    Poziom 2  
    No to wiem przynajmniej na czym stoję,
    wielkie dzięki za pomoc

Dodano po 12 [minuty]:

A jak bym np miał inny dysk 80 GB i na nim WIN i programy to komputer by działał lepiej, a na tym uszkodzonym jakiś mało potrzebne pliki to komputer zaczął by się mniej ciąć ?,bo głównie na tym mi zależy.
  • #6 13513747
    Łukasz_W

Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 646
    dawid918 napisał:
    No to wiem przynajmniej na czym stoję,
    wielkie dzięki za pomoc

Dodano po 12 [minuty]:

A jak bym np miał inny dysk 80 GB i na nim WIN i programy to komputer by działał lepiej, a na tym uszkodzonym jakiś mało potrzebne pliki to komputer zaczął by się mniej ciąć ?,bo głównie na tym mi zależy.

Uszkodzony dysk podpięty jako dodatkowy również może powodować złe funkcjonowanie całej maszyny.
    Marka i model zasilacza.
    Konto firmowe:
    HEX SERWIS
    Smołdzinska 2B/16, Kobysewo, 83-304 | Tel.: 530XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://hex-serwis.pl
  • #7 13515574
    dawid918
    Poziom 2  
    Modecom feel 350atx.
    Wiem że zasilacz jest na czarnej liście i do wymiany
    ale nie za bardzo chce już do tego kompa dokładać.

Podsumowanie tematu

✨ Dysk Hitachi, analizowany za pomocą HDD Tune i CrystalDiskInfo, wykazuje uszkodzenia, w tym relokowane sektory (C4 i 05). Użytkownik zauważa, że komputer może się zacinać z powodu problemów z dyskiem, który ma już prawie 8 lat. Wskazano, że uszkodzony dysk, nawet jako dodatkowy, może wpływać na wydajność całego systemu. Użytkownik rozważa użycie innego dysku 80 GB z systemem operacyjnym, aby poprawić działanie komputera, jednak obawia się, że zasilacz Modecom Feel 350ATX, który jest na czarnej liście, również może być problematyczny.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA