logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zwiększyć pamięć RAM dla Radeon HD 8570D w BIOS? Simsy się zacinają.

dodge51 20 Kwi 2014 20:21 5385 2
REKLAMA
  • #1 13528618
    dodge51
    Poziom 8  
    Ocena: 3
    Cześć. Dziewczyna ma wyżej wymienioną kartę i 4GB pamięci RAM. W opcjach wyświetla się, że przydzielono 768MB pamięci RAM karcie graficznej. Jak przydzielić więcej pamięci? W BIOS'ie nie znalazłem takiej opcji, a głupie Simsy się zacinają. Windows 7 zainstalowany i wszystkie aktualizacje. Jakieś pomysły? DirectX 11 zainstalowany, zdefragmentowałem partycję z grą i sprawdziłem - sterowniki są najnowsze. Windows 7 również zaktualizowany.
  • REKLAMA
  • #2 13528721
    quinty
    Poziom 28  
    Ocena: 158
    To jest słaba grafika wbudowana w procesor, pamięć jest przydzielana automatycznie aby zaspokoić zapotrzebowanie i to nie nią się powinieneś przejmować. Potrzebujesz osobnej karty graficznej do grania, lub licz się ze zmniejszeniem rozdzielczości i detali.
  • #3 13528976
    dodge51
    Poziom 8  
    Ocena: 3
    quinty napisał:
    To jest słaba grafika wbudowana w procesor, pamięć jest przydzielana automatycznie aby zaspokoić zapotrzebowanie i to nie nią się powinieneś przejmować. Potrzebujesz osobnej karty graficznej do grania, lub licz się ze zmniejszeniem rozdzielczości i detali.

Rozumiem. Liczę się, że z tą grafiką nie jest to machina do grania we wszystko. Natomiast gram tu w trochę nowsze gry też i chodzą płynnie.
    Ale cytując kolegę, który boryka się z płynnością tej samej gry:
    Cytat:
    jako ciekawostkę powiem Ci, że u siebie miimo iż mam win 7 64 bit, 8b ramu, gf 780 gtx i procek intela i7 to simsy 3 najzwyczajniej w świecie się tną

Więc chyba to sprawa po prostu słabo napisanej gry.
REKLAMA