logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki program do diagnostyki podzespołów Samsung Galaxy S Advance (SGS Advance)?

net0 25 Kwi 2014 21:28 2892 8
REKLAMA
  • #1 13542600
    net0
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam,
    Od jakiegoś czasu obserwuje różnego typu błędy w działaniu mojego telefonu (SGS Advance). Poszukuje jakiegoś programu, którym mógłbym zrobić podstawową diagnostykę podzespołów. Wiem, że Nokia w swoim programie na komputer ma taką opcję (tylko telefony z windows 8 phone), Samsung Kies też ponoć ma taką opcję, ale niestety nie mogę jej znaleźć. Czy ktoś zna jakiś program do takiej diagnozy, albo czy wie gdzie mogę znaleźć taką opcjęw S Kies?
    Z góry dziękuje za poradę!
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 13542802
    mobista
    Poziom 35  
    Ocena: 365
    A co chcesz zdiagnozować? Nokia WP8 robi tylko selftest - standardowa funkcja serwisowa Nokii.
  • #4 13542928
    net0
    Poziom 9  
    Chodzi o to, że od jakiegoś czasu gorzej pracuje wifi. Problem jest też czasami z kamerą. Aplikacje nie też nie zawsze poprawnie działają.

Dodano po 12 [minuty]:

krzywaj napisał:
    Spróbuj wykręcić ten numer *#197328640# to powinno być menu diagnostyczne.

źródło: http://forum.xda-developers.com/galaxy-s2/gen...samsung-secret-codes-volume-boosting-t1069015 (jest tam dużo więcej ciekawych kodów)

Niestety to menu mi nie pomogło.
  • REKLAMA
  • #5 13542985
    krzywaj
    Poziom 25  
    Ocena: 88
    Przywróć ustawienia fabryczne. To raczej jedyne co mozesz zrobić w domowych warunkach. Gorzej działa aparat? Znaczy gorsze zdjęcia czy wolniej? Jeśli wolniej to masz za dużo zdjęć w galerii, jeśli gorsze zdjęcia to brudne szkiełko.

Co to znaczy "aplikacje nie zawsze poprawnie działają"? Jakie aplikacje?
  • REKLAMA
  • #6 13543055
    net0
    Poziom 9  
    Tak naprawdę wszystkie. Co jakiś czas dostaje powiadomienie, że aplikacja została zatrzymana. Jeśli chodzi o aparat to czasami zdjęcia są całkowicie białe jak robie zdjęcie z bliskiej odległości. Zdarza się też, że nie wyostrza zdjęcia. Właśnie przywróciłem ustawienia fabryczne. Zobaczę czy się poprawiło.
  • #7 13544014
    net0
    Poziom 9  
    Aparat nadal nie do końca działa poprawnie, w 2 aplikacjach błędy raczej nie są związane z problemami mojego telefonu. A jak na razie telefon działa poprawnie. Jeszcze mam pytanie. Od czego zależy działanie plików .gif? Raz mi działają, a raz nie. W czym może być problem?
  • #8 13546364
    dxxx

Poziom 24  
    Ocena: 173
    Pliki GIF - chodzi ci o animowane GIF-y? Przeglądasz strony typu kwejk.pl i nie chcą ci się wyświetlać animacje, tylko na pierwszej klatce stoi? Lub mieli je powoli?

Jeżeli tak, to albo masz w ustawieniach przeglądarki odznaczone pokazywanie GIFów. Albo telefon nie ma "mocy przerobowej". Animowany GIF, to zbiór kilku-kilkunastu obrazków, wyświetlanych w określonych odstępach czasu. Telefon najpierw musi je wszystkie wczytać, dopiero potem odtwarza sekwencję obrazów.

Mój HTC Sensation nie radzi sobie z animowanymi GIF-ami, natomiast Galaxy S II już spoko daje radę.
    Konto firmowe:
    AGSM SERWIS
    Ul. Podgórna 12 boks 27, Elbląg, 82-300 | Tel.: 537XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: http://facebook.com/AGSMserwis
  • #9 13560600
    net0
    Poziom 9  
    Problem jest taki, że animowane obrazki(gif) raz działają, a raz nie. I nie w tylko w przeglądarce ale także aplikacji np. demotywatory.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problemy z działaniem telefonu Samsung Galaxy S Advance, w tym z Wi-Fi, aparatem oraz aplikacjami, które często się zatrzymują. Poszukuje programu do diagnostyki podzespołów. Otrzymuje sugestie dotyczące użycia kodu *#197328640# do uzyskania menu diagnostycznego oraz przywrócenia ustawień fabrycznych jako potencjalne rozwiązania. Problemy z aparatem obejmują białe zdjęcia i brak ostrości. Dodatkowo, użytkownik pyta o działanie plików GIF, które czasami nie wyświetlają się poprawnie w przeglądarkach i aplikacjach.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA