logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

B&S 12,5 HP - Silnik gaśnie po rozgrzaniu mimo czyszczenia gaźnika

kars33 26 Kwi 2014 21:33 4440 3
REKLAMA
  • #1 13545636
    kars33
    Poziom 1  
    Witam,
    Mam problem z silnikiem B&S 12,5 HP.
    Przed sezonem wymieniłem olej, filtry (paliwa i powietrza) oraz świecę... i po wymianie niestety mam problem z silnikiem, który po "rozgrzaniu" się traci moc i gaśnie.
    Przy pojawiającej się usterce wykręciłem świecę i wstrzyknąłem 2-3cm3 paliwa. Traktorek odpalił..., więc pomyślałem - gaźnik jest zasyfiony.
    Rozkręciłem gaźnik, przedmuchałem, zamontowałem i ponownie uruchomiłem silnik i sytuacja się niestety powtórzyła.

Proszę o porady

Dodam, że przed wymianą silnik pracował rewelacyjnie.

Pozdrawiam
    KRS33
  • REKLAMA
  • #2 13545765
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 13545942
    lpu
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Dokładnie jak stwierdził kolega sprawdź świece czy aby na pewno założyłeś prawidłową
  • #4 13696472
    nicpoon
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    witam, mam dokładnie ten sam silnik i identyczny problem, po rozgrzaniu tzn 15 ostrej jazdy zaczyna przerywać i gaśnie, ale odkryłem że gdy odkręcę korek od paliwa i popcham paliwo ustami, silnik zapala pracuje normalnie, robie pare kółek = 2-3min jazdy i gaśnie i tak w kółko, przyczyny też nie znam a tak wogle to jaka ma być swieca?

Dodano po 12 [minuty]:

zapomniałem dodać że jak już zgasnie rozgrzany to rozrusznik tak jakoś ciężko kreci
REKLAMA