logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Deskjet 1515 Nie może się połączyć z laptopem

daix 29 Kwi 2014 20:01 4077 5
  • #1 13554611
    daix
    Poziom 2  
    Witam bardzo proszę o pomoc
    Kupiłem drukarkę HP Deskjet 1515 ale mój laptop jej nie widzi tzn oprogramowanie jest zainstalowane lecz niemoże się z nią połączyć. System operacyjny to Win 7 Home Premium (64 bit)
    Wymieniałem już kable lecz to nic nie pomogło ściągłem oprogramowanie ze strony HP lecz to też nie dało skutku, byłem w sklepie gdzie ją zakupiłem i drukarka jest sprawna. Bardzo proszę o jakies rady/pomoc
    Załączniki:
    • HP Deskjet 1515 Nie może się połączyć z laptopem Bez__tytu__usss.jpg (71.23 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #2 13555217
    masterten
    Poziom 33  
    Ocena: 284
    Czy port USB w który wpinasz drukarkę jest sprawny? Inne urządzenia w nim działają?

Czy przy wpinaniu drukarki słychać dźwięk wpinania nowego sprzętu?

Uruchom menedżer urządzeń (START, wpisz "devmgmt.msc" i enter), zobacz czy podpinanie drukarki powoduje pokazywanie coś na tej liście urządzeń.

Aha, oczywiście drukarka musi być włączona :)

I pytanie jak długi jest kabel?
  • #3 13555929
    tusiu16
    Poziom 11  
    Witam

Mam dokładnie ten sam problem na Windows XP Prof. Wykrywa drukarkę, ale nie może zainstalować sterownika, bądź mówi, że jest zły(sprawdzane na kilku) Również na sterowniku od innej drukarki jest to samo...
    Windows zaktualizowany, framework również. rejestr czyszczony, robiona R-ka systemu. Nic nie pomaga.
    Każda inna drukarka instaluje się bez problemu i działa, jedynie z tą jest problem.
    Drukarka włączona oczywiście, sprawdzane na kilku przewodach, u kolegi na Windows 8.1 działa bez problemu.

Pozdrawiam
  • #4 13556506
    daix
    Poziom 2  
    Port usb jest sprawny, tak jak wpinam drukarkę jest ten dzwięk jednak odrazu po sekundzie jest taki inny.
  • #5 14751175
    Fadzia30
    Poziom 1  
    Ponawiam pytanie może ktoś wie jak rozwiązać ten problem? Mam system vista 64. Dodam że na tym samym kablu na Windows 7 działa. W czym jest problem?
    Drukarka nie łączy się jakby z komputerem to co mu zlecam do wydrukowania znika po chwili z paska.
  • #6 14751705
    serwek
    Poziom 26  
    Ocena: 261
    Fadzia30 napisał:
    Ponawiam pytanie może ktoś wie jak rozwiązać ten problem? Mam system vista 64. Dodam że na tym samym kablu na Windows 7 działa. W czym jest problem?
    Drukarka nie łączy się jakby z komputerem to co mu zlecam do wydrukowania znika po chwili z paska.

Witam
    Komputer zapamiętał poprzednie podłączenie usb, tworzy pewnie tzw. wirtualny port
    Panel sterowania, drukarki..., zakładka: "porty", zmiana portu na fizycznie prawidłowy/ aktualny :)
    Pozdrawiam
    "serwek" ;)
REKLAMA