Witam ! Mam mały problem z sterowaniem rolet przez RS-485 z raspberry pi. Sterownik rolet to kit AVT 5225. Na stronie 4 zamieszczonego przeze mnie dokumentu autor opisuje w jaki sposób poprawnie sterować roletami przez magistrale RS-485. Niestety nie za bardzo wiem o co w tym chodzi, ponieważ nie jestem informatykiem. Z mojej strony udało mi się podłączyć raspberry przez wykonany przeze mnie konwerter UART/RS-485 z izolacją galwaniczną ze sterownikiem rolet, a w zasadzie dwoma sterownikami (jedna połówka okna i druga). Jeden sterownik ma wszystkie zworki adresowe od A0-A4 zwarte z GND a drugi sterownik ma wyciągnięte wszystkie zworki adresowe. Co moim zdaniem oznacza, że na tym drugim sterowniku będą pojawiać się losowe stany.. ale w taki sposób zostało wykonane przez autora i nie będę się z tym kłócił. Wracając do tematu - przed samym sterownikiem rolet wpiąłem konwerter USB/RS-485 i w aplikacji Webiopi na raspberry pi w terminalu www po wpisaniu byle czego otrzymywałem to samo na PC w terminalu. Czyli od strony elektrycznej transmisja śmiga. Ale kompletnie nie mam pojęcia w jaki sposób mam sterować tymi roletami.. Może ktoś byłby mi w stanie pomóc? Pozdrawiam!