logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karcher/HDS/990 - Instrukcja-> a raczej jej brak

_Zefir_ 02 Maj 2014 12:45 4941 3
REKLAMA
  • #1 13562018
    _Zefir_
    Poziom 11  
    Witam,

czy ktokolwiek jest w stanie udostępnić instrukcję serwisową do myjki Karcher HDS990, obojętnie czy j. angielski czy polski, byle nie niemiecki ;)

Z góry dziękuję i pozdrawiam,

Zefir
  • REKLAMA
  • #2 13562879
    wojtasdw
    Poziom 15  
    Ocena: 56
    To dość stare urządzenie więc typowo serwisową dokumentację będziesz miał ciężko znaleźć, ale jeśli masz jakiś problem i nie wiesz jak go ugryźć to pytaj, postaramy się pomóc :D
  • REKLAMA
  • #3 13562924
    _Zefir_
    Poziom 11  
    generalnie, przeprowadziłem prawie kompletną naprawę - wymiana uszczelniaczy, manometru, oleju, regeneracja pompki paliwa, nowe elektrody, trafo, przewody elektrod..

aktualnie jestem na etapie poszukiwania elektrozaworu pompki paliwa, w zasadzie wystarczyłby sam trzpień (ten pręcik na który nakłada się elektrozawór), bo przez przypadek ukręcił się w nim gwint.. (%$#@^@)

Ponad to denerwuje mnie, że myjka załącza elektrody, gdy jest uruchomiona na mycie zimną wodą.. i to chciałbym zmienić.. może ktoś miałby gotowe rozwiązanie, w które miejsce najlepiej przepiąć trafo żeby załączało się dopiero po przełączeniu myjki na pracę z ciepłą wodą??

a odnośnie instrukcji to zadowalające byłyby same schematy z opisem części :)
  • Pomocny post
    #4 13563349
    wojtasdw
    Poziom 15  
    Ocena: 56
    Elektrozawór kupisz w serwisie pod nr: 6.472-411.0 (132,00 zł)

Myjka załącza elektrody cały czas w celu dopalenia ewentualnych resztek paliwa, samo przepięcie nie jest możliwe gdyż trafo zasilane jest z 400V, i potrzebny będzie dodatkowy stycznik (włącznik), a do tego przyda ci się schemat elektryki.

A schematy części masz tu: Link
    Załączniki:
    • HDS_990_schemat.pdf (66.2 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA