logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Laptop Samsung - Brak połączenia bezprzewodowego

adamolid7 05 Maj 2014 12:10 1689 7
REKLAMA
  • #1 13571564
    adamolid7
    Poziom 2  
    Witam , na wstępie chciałem powiedzieć, laptop nie jest mój tylko mojego brata, nie wiem co on przestawił ale komputer nie chce łączyć się bezprzewodowo z modemem.
    Co więcej gdy otworzę połączenia sieciowe to widnieją tam tylko dwie pozycje: Ethernet 2 i Połączenie sieciowe Bluetooth. O ile dobrze wiem to powinno tam być jeszcze Połączenie sieci bezprzewodowej a nie ma. Próbowałem szukać rozwiązania problemu jednak znajdywałem jedynie problemy gdzie było połączenie i było widać dostępne sieci bezprzewodowe a ja nawet na pasku Start nie mam ikony sieci bezprzewodowe. Z góry dziękuje za wszelką pomoc.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 13571623
    adamolid7
    Poziom 2  
    Laptop Samsung np350e5c, Windows 8 64-bit, screen z rozwiniętą zakładką Karty Sieciowe
    Załączniki:
    • Laptop Samsung - Brak połączenia bezprzewodowego Zrzut_ekranu.png (126.22 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 13571634
    viwaldi1
    Poziom 24  
    Ocena: 60
    Wejdz do biosu i sprawdz czy karta WLAN nie jest wylaczona.

v
  • REKLAMA
  • #6 13571655
    adamolid7
    Poziom 2  
    Tak dzieje się, włączam i wyłączam tryb samolotowy. Co do BIOS-u to nie mam opcji włączania karty WLAN.
  • #7 13571696
    viwaldi1
    Poziom 24  
    Ocena: 60
    A wlaczanie / wylaczanie kart pcie?

v
  • REKLAMA
  • #8 13571883
    adamolid7
    Poziom 2  
    Też nie ma opcji z katą pci

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z laptopem Samsung NP350E5C, który nie łączy się z siecią bezprzewodową. W menedżerze urządzeń widoczne są jedynie połączenia Ethernet i Bluetooth, brak jest opcji połączenia bezprzewodowego. Użytkownik próbował rozwiązać problem, ale nie znalazł dostępnych sieci bezprzewodowych ani ikony sieci w pasku zadań. Odpowiedzi sugerują sprawdzenie ustawień BIOS w celu weryfikacji, czy karta WLAN jest włączona, oraz użycie kombinacji klawiszy Fn+F12, która aktywuje tryb samolotowy. Użytkownik potwierdza, że nie ma opcji włączenia karty WLAN w BIOS oraz że klawisze Fn+F12 jedynie przełączają tryb samolotowy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA