logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung r530 - brak możliwości połączenia z wifi

intrvz 28 Lip 2018 00:26 1188 2
REKLAMA
  • #1 17353535
    intrvz
    Poziom 1  
    Witam!
    Zdecydowałem się pomóc dziewczynie z naprawą laptopa (samsung r530 )a więc - w ogóle nie mam opcji połączenia się z wifi, brak możliwości wyszukania nawet. Dodam, że wcześniej miała taką opcję. Wiem tyle, że musieli wyłączyć dostęp do wifi ze względu na młodszą siostre. Coś słyszałem, że zrobili to przez Biosa, ale tam jest zaznaczone jako włączona. Aktualizacja sterowników z oficjalnej strony samsunga też nic nie zdziałała. Internet przez kabel ciągnie normalnie.
    Karta sieciowa: Rodzajowy kontroler marvell Yukon 88E8040 PCI-EFast Ethernet
    Nie jestem zbyt zdolnym informatykiem dlatego jakbyście potrzebowali dodatkowych informacji to jestem do usług.
  • REKLAMA
  • #2 17353543
    Dydelmax
    Poziom 39  
    Ocena: 965
    Witam.
    intrvz napisał:
    Karta sieciowa: Rodzajowy kontroler marvell Yukon 88E8040 PCI-EFast Ethernet

Ta karta obsługuje sieć przewodową, więc nie jest tutaj istotna.
    Wrzuć zrzut ekranu z Menedżera urządzeń (Win + R -> devmgmt.msc) z rozwiniętą zakładką Karty sieciowe.
    Czy wciśnięcie Fn + F9 zmienia zachowanie laptopa odnośnie wykrywania sieci bezprzewodowych?
    Pozdrawiam
  • #3 17354107
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5472
    intrvz napisał:
    Wiem tyle, że musieli wyłączyć dostęp do wifi ze względu na młodszą siostre. Coś słyszałem, że zrobili to przez Biosa, ale tam jest zaznaczone jako włączona.

Co w tym BIOS jest włączone?
REKLAMA