Witam,
mam problem z odpaleniem komputera, po włączeniu, wyskakuje napis PCI device listing
mam problem z odpaleniem komputera, po włączeniu, wyskakuje napis PCI device listing
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamsativa123 napisał:karta jest AGP
sativa123 napisał:Zasilacz LC-A300ATX
sativa123 napisał:Jest karta sieciowa, napis pojawia się tam gdzie oblicza ramy i sprawdza sprzęt
sativa123 napisał:LC-A300ATX
Kasek21 napisał:Sprawdź na innym zasilaczu.
sativa123 napisał:dodam jeszcze że przełożyłem dysk do innego komputera, sformatowałem go i nagrałem system na nowo i od tej pory tak się stało
swiercm napisał:Chłodzenie procesora zamontowane jest poprawnie?
Czy podczas tego zatrzymania, klawiatura nadal funkcjonuje (np. można włączyć/wyłączyć CAPS_LOCK)?
sativa123 napisał:nic nie pomogło,
sativa123 napisał:Pisze jeszcze bus No, Divice no, Func no,VEndor ID, divice ID divice Class IRQ
Kasek21 napisał:Kasek21 napisał:
Sprawdź na innym zasilaczu.
sativa123 napisał:wymiana zasilacza nie pomogła
swiercm napisał:sativa123 napisał:
dodam jeszcze że przełożyłem dysk do innego komputera, sformatowałem go i nagrałem system na nowo i od tej pory tak się stało
Nie instaluje się systemu na innym komputerze...w 90% przypadków, nawet się nie uruchomi.
Odłączałeś dysk ponownie?
Zasilacz jest do wymiany, ale spróbuj do dysku podłączyć innego moleksa. Jak już niejednokrotnie pisałem, nie wiedzieć czemu (a może ktoś wie dlaczego, oprócz "marności" zasilaczy), stare PCty z marnymi zasilaczami startowały poprawnie tylko w jednym ułożeniu wtyków molex.
Zadałem pytania wcześniej:
swiercm napisał:
Chłodzenie procesora zamontowane jest poprawnie?
Czy podczas tego zatrzymania, klawiatura nadal funkcjonuje (np. można włączyć/wyłączyć CAPS_LOCK)?
sativa123 napisał:300X1
sativa123 napisał:Płyta główna chociaż jedna musi być dobra
sativa123 napisał:klawiatura działa bo mogę chodzić po ustawieniach biosu
sativa123 napisał:a jest taka możliwość, że system nie czyta?
sativa123 napisał:po odłączeniu jest tak samo tylko na dole pisze, że brak podłączonego dysku wciśnij enter jak podłączysz
Kasek21 napisał:Wygląda na problem z dyskiem.
Podłącz pod inny komputer i jeżeli dysk będzie widoczny w systemie to zamieść screen z programu CrystalDiskInfo.