Mam pytanie:
Czy istnieje aktualnie "prawny" rygor noszenia ze sobą uprawnień podczas wykonywania pracy elektryka?
Czy istnieje aktualnie "prawny" rygor noszenia ze sobą uprawnień podczas wykonywania pracy elektryka?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamsecundus napisał:Mam pytanie:
Akrzy74 napisał:
W pracy trzeba je mieć przy sobie.
Moderowany przez Akrzy74:Ludzie żądający "paragrafów" w prostej i oczywistej sprawie, z reguły nie piszą, lub mówią wszystkiego. Ksero dokumentu nie jest dokumentem uznawanym przez jednostki kontrolujące bądź urzędy, bo taki dokument może sobie spreparować każdy. Tak samo jak np. przepustka imienna pracownika. "Paragrafy" nie są koledze potrzebne, tylko rozmowa z przełożonym/kierownikiem...
Akrzy74 napisał:Zacznijmy od tego, że pracodawca może zatrzymać ksero a nie oryginał, nawet wtedy, jeśli za nie zapłacił. Podobnie jest np. w przypadku dyplomu ukończenia studiów wyższych- ksero, a nie oryginał, może zostać w zakładzie pracy.
Zatrzymanie oryginału świadectwa kwalifikacyjnego ma chyba mieć związek z ewentualną pracą poza zakładem pracy..