Polon_us napisał: Życzę powodzenia koledze Pawel19...
- Dzięki przyda się
Miałabym jeszcze parę pytań do szanownych kolegów:
Dobrze, że wspomniałeś Polon_us o możliwości opóźnienia dźwięku przy połączeniu.
Do niedawna miałem połączony zestaw: TV Panasonic LCD TX-L26C10P z DVD Pioneer DV-420V-K (poprzez kabel HDMI), a z kolei to DVD z tą wieżą Philipsa za pośrednictwem kabli 2RCA i wszystko działało idealnie. Po zmianie TV na wspomnianego Samsunga i połączeniu tymi samymi sposobami występowało echo i to takie, że nie dało się oglądać czegokolwiek. W momencie kiedy dowiedziałem się, ze TV ma o wiele większe możliwości co do odtwarzania filmów, (kodeki) a przede wszystkim możliwości podłączenia dysku twardego to DVD stało się zbędne i właśnie tu pojawił się problem połączenia.
Dzwoniłem już do sklepów elektronicznych i widzę, że będę mieć problemy. Jedna pani nie chce bawić się w takie połączenia (jak to sama powiedziała), bo zestaw konwertera cyfrowo-analogowego to droga sprawa (100-150zł) i klienci się dziwili i nie chcieli potem kupować. A w 3 innych powiedzieli, że nie mają i zostaje mi jedynie zamówienie (jak znajdę) z internetu.
Jestem laikiem więc przepraszam jeśli to pytanie będzie głupie
W TV oraz w wieży jest gniazdo SCART (wieża ma możliwość odtwarzania filmów) czy takim połączeniem coś bym osiągnął jeśli chodzi o dźwięk?