logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sharp SF-7370: Toner sypie się po wymianie bębna i listwy czyszczącej, smugi na kartkach

infoserwistm 17 Kwi 2005 12:36 1047 2
REKLAMA
  • #1 1412783
    infoserwistm
    Poziom 2  
    Witam

1. Problem
    Wymieniłem bęben oraz listwe czyszczącą i po wymianie sypie się toner po stronie listwy czyszczącej, przeczyszczony kanal do odbioru zużytego tonera - w czym problem ?
    2. Problem z prawej strony krawedzi kartki tworzy sie ciemna smuga, prawdopodobnie na beben dostaje się więcej tonera - jaka może być przyczyna? Sprawdzałem ze developer ma 4000 stron od wymiany
  • REKLAMA
  • #2 1417295
    insane
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Po stronie listwy? Hmm... Nie można wykluczyć że to własnie wina developera (licznik nie był kasowany przedwcześnie?) lub po prostu może ma już swoje lata... Sprawdził bym jak DV zachowuje się na wałku magnetycznym przy obracaniu. Jak ustawiona jest wysokość szczotki... Czy ten pas z boku kartki widac na bębnie po otwarciu kopiarki? Jesli nie to może być coś na optyce (może da się wyregulowac przesłona skanera?) Pozdrawiam.
  • #3 1418777
    infoserwistm
    Poziom 2  
    Dzieki ale udało mi sie naprawic samemu
    Musiałem wyczyścić i odprostować folie blokującą wysypywanie sie proszku podczas czyszczenia listwy i podnieść napięcie developera
REKLAMA