Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamabik napisał:Da się zrobić, ale trzeba wmontować przełącznik 2-sekcyjny 6-pinowy w miejscu na rysunku gdzie są zworki, które trzeba usunąć. Jeśli nie znalazłoby się przełącznika do wlutowania o takim rozstawie pinów to zastosować inny (np. mały ISOSTAT) i 6 przewodami się podlutować w to miejsce a sam przelącznik dać w inne miejsce. Można też wlutować gotowe gniazda chinch video i audio bo jest tam na nie miejsce na płycie drukowanej. Są też zaślepione otwory na tylnej ściance obudowy TV na te gniazda i przycisk przełącznika. Ewentualnie można je wywiercić - ja tak właśnie zrobiłem w swoim TV i jest to wygodne. Bo w niektórych wersjach tego TV jest funkcja monitora - wtedy są wlutuwane fabrycznie te 2 gniazda chinch i przełącznik, którym przełącza się funkcje: TV analogowy lub monitor.
abik napisał:Tak, usuwając uprzednio te zworki
abik napisał:Tak, oczywiście. Po usunięciu wszystkich zworek we miejscu gdzie ma być ISOSTAT (fabrycznie są założone zworki na samą funkcję "TV").
abik napisał:RCA tak jak i chinch - masa na obudowę zewnętrzną gniazda a sygnały A i V to środek
abik napisał:Tu nie ma dużych napięć więc na 16V wystarczy. Zamiast 4,7uF może być zastosowany 10uF.
abik napisał:Schemat jest zamieszczony powyżej w tym poście przez kolegę mirex. Poza tymi elementami które wskazałem absolutnie nic więcej nie trzeba dodatkowo montować. Wiem, bo sam przerabiałem taki sam TV na monitor do podglądu do kamery czarno-białej.
abik napisał:Masa to miejsca gdzie są lutowane styki do gniazd chinch - prostokątne otwory. A co rezystora to wg opisu na zdjęciu płytki drukowanej które tam dałem - dokładnie wszystko widać.