Po plajcie Canona dałem się namówić na zakup drukarki Lexmark Z815. Wykorzystanie do potrzeb domowych. Pierwsze zdziwienie kiedy po wydrukowaniu pewno dziesięciu zdjęć A4 wykończył się atrament color a dokładniej kolor żółty. Kupiłem zamiennik ale coś marnie drukuje zdjęcia. Więc poszedłem na napełnienie. Przy okazji stwierdziłem, że wewnątrz atrament raczej był. Ponowne włożenie wkładu i tzw instalacja a ostrzeżenie o małej ilości atramentu dalej świeci. I zdziwienie ponowne, bowiem dalej nie drukuje żółtego. Potraktowałem płynem do udrażniania głowic i po kilku próbach ruszył kolor żółty. Jednak po dosłownie kilku wydrukach zanikł. Ponowne próby uruchomienia z marnym skutkiem. Dalej świeci się ostrzeżenie o wyczerpaniu atramentu (teraz już i czarnego). Jak na złość test wyrównawczy na kolorze niebieskim i czarnym. Ciekawi mnie bardzo co jest przyczyną takiego zachowania drukarki. Czy tylko wkład czy też urządzenie? Jak wiadomo wkałd kosztuje najmarniej 80 PLN więc tylko dla zabawy trochę drogo. Nie znalazłem dyskusji na ten temat.
Do marek216. A czyżbym nie podał? I faktycznie jest marketowa ale skoro wykonuję kilka wydruków miesięcznie to wymagania skromne.
tank_driver. Dziękuję za otuchę. Faktycznie nie jet Rols Roys ale mogłobu działać. Przyznam, że fotografie wyglądają poprawnie tylko marnie z wydajnością. Może i zapowietrzony. Coś koło tygodnia nieużywany z wyczrpanym kolorem. Choć nieco dziwne. Oczywiście biorę poprawkę na brak firmy (dla atramentu) ale takie periodyczne zaniki działania to jednak zmartwienie. Nie zauważyłem opcji dla wymiany ładunku ale poszukam.
Do marek216. A czyżbym nie podał? I faktycznie jest marketowa ale skoro wykonuję kilka wydruków miesięcznie to wymagania skromne.
tank_driver. Dziękuję za otuchę. Faktycznie nie jet Rols Roys ale mogłobu działać. Przyznam, że fotografie wyglądają poprawnie tylko marnie z wydajnością. Może i zapowietrzony. Coś koło tygodnia nieużywany z wyczrpanym kolorem. Choć nieco dziwne. Oczywiście biorę poprawkę na brak firmy (dla atramentu) ale takie periodyczne zaniki działania to jednak zmartwienie. Nie zauważyłem opcji dla wymiany ładunku ale poszukam.