logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaka nawigacja GPS do 500 zł? Propozycje i opinie użytkowników

vghbn89 09 Cze 2014 06:42 1515 4
REKLAMA
  • #1 13691288
    vghbn89
    Poziom 2  
    Witam ja mam takie małe pytanie bo szukam nawigacji do 500zl i nie wiem jaka wybrać możecie mi doradzić żeby dobrze prowadziła i działała :) pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 13691327
    jacekko63
    Poziom 31  
    Ocena: 320
    Polecam Modecom FreeWAY MX3, to dobry sprzęt.
  • REKLAMA
  • #3 13691374
    PiotrPitucha
    Poziom 34  
    Ocena: 424
    Witam
    A dokładnie czego szukasz? bo wersji map jest masa, Polska, Europa Wschodnia, Europa, Świat.
    Jedna sprawa to sprzęt a druga oprogramowanie.
    W dynamicznie zmieniającym się układzie dróg wymiana map co rok czy dwa będzie koniecznością szczególnie w Polsce.
    Jak chcesz się dłużej bawić nawigacją to poszukaj opcji z dożywotnią aktualizacją map, musisz wtedy dołożyć ze 100zł do swoich planów i pewnie znajdziesz jakiegoś Garmina z tą opcją.
    Jak chcesz zacząć zabawę w nawigację po Polsce to w ciemno bierz jakiegoś Larka, Goclevera lub coś podobnego za około 200zł, wbrew cenie ten sprzęt spisuje się całkiem sympatycznie, może kontrast ekranu odbiega od Garminów ale ogólnie.
    Drugi kierunek to jakiś smartfon z Androidem i oprogramowanie Sygic, podobno cały Świat kosztuje 55 funtów a Europa rzędu 30.
    Przestrzegam tylko przed używaniem tego samego telefonu do nawigacji i dzwonienia, wypraktykowałem ze to mało wygodne.
    Piotr
  • REKLAMA
  • #4 13692972
    vghbn89
    Poziom 2  
    bede jeździć po Europie wazne zeby nawigacja dobrze prowadziła i nie było z nia problemów
  • #5 13693817
    PiotrPitucha
    Poziom 34  
    Ocena: 424
    Witam
    Zaglądnij na Aledrogo :) trzeba podzwonić po sprzedających, pod hasłem Navroad są nawigacje z wieczystą aktualizacją za mniej niż 250zł, do tego sprzęt z 5" monitorem.
    Praktycznie sprawdzałem w Europie Automapę i iGo, czasami jedna była lepsza, innym razem druga, na Niemcy, Holandię, Belgię dałbym większy plus dla iGo, w Szwajcarii Automapa sprawdzała się troszkę lepiej, ale ogólnie oba programy się sprawdzały.
    Kolega jeździł na oprogramowaniu Sygic, podobało mi się bardzo realistyczne przedstawienie znaków na autostradzie.
    iGo dodatkowo ma dostępne mapy USA :) Illinois dość dokładne, reszty nie analizowałem.
    Generalnie musisz sam zadecydować bo każdy ma swoje ulubione programy i będzie Cię do nich przekonywał.
    Zerknij na kopalnię wiedzy http://www.my-navia.pl/ i sam zdecyduj.
    Pozdrawiam
REKLAMA