logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór pierwszej nawigacji GPS do 500zł – Garmin, Mio, Modecom czy NavRoad?

frugosz 03 Sie 2014 15:52 1833 5
  • #1 13848024
    frugosz
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Wiem ,że temat był wałkowany setki razy ,ale jak człowiek się nie zna to woli zasięgnąć opinii znawców. Otóż ja się domyślacie chcę kupić nawigację ,bo dużo będę jeździł i nie chcę błądzić jak to było rok temu. Poczytałem,poszukałem i wpadły mi w oko następujące modele GPS
    -Nawigacja GARMIN Nuvi 40 Central Europe koszt około 300zł
    -Mio Spirit 4900 FEU LTU około 500zł
    -MODECOM FreeWAY AX około 400zł
    -NavRoad DRIVE + mapy Europy
    -Modecom FreeWAY MX3 HD + AutoMapa Europa
    Cena maksymalna za GPSa to 500zł
    Więcej będę jeździł po Polsce ale wyjazdy zagraniczne są brane pod uwagę dlatego chciałbym żeby taka opcja była.
    Nie dbam o to czy nawigacja będzie miał mp3,gry i inne bajery. Ma mnie doprowadzić do celu i szybko łapać sygnał. Proszę o wasze rady.
  • #3 13849013
    frugosz
    Poziom 9  
    Dużo pozytywnych opinii właśnie czytałem o tej nawigacji. Tylko jak tam z aktualizacjami i mapami ,bo mogę tego GPS-a kupić już za 300zł ale bez map ? Nie wiem czy to się opłaca. Cholera nie znam się na tyle...
    Modecom FreeWAY MX3 + AutoMapa Europa kosztuje aż 570zł..
    A np.Garmin daje możliwość aktualizacji i to chyba nawet darmowych.Opinie też ma dobre..
  • #4 13869728
    frugosz
    Poziom 9  
    Dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi. Za dużo tych cennych informacji. Dzięki,pozdro
  • #5 13871240
    benekpp
    Poziom 15  
    Ocena: 17
    Sam na co dzień korzysta z aplikacji Yanosik do nawigowania autem. Na dalsze trasy, do miast czy zagranicę których nie znam kupiłem sobie natomiast nawigację
    TomTom Via 135 Europa. Wprawdzie nie aktualizowałem jej jeszcze od około 6 miesięcy, ale na razie nie widzę jeszcze takiej potrzeby. Trochę słaba bateria, dlatego warto zaopatrzyć się rozgałęźnik do wtyczki zasilającej. Patrzę po Skąpcu - LINK - że cena trochę spadła. Można ją mieć za 336 zł, ja kupiłem za prawie 500.
  • #6 13873041
    frugosz
    Poziom 9  
    Dzięki za odpowiedź. Dużo pozytywnych opinii ma twoja nawigacja.
REKLAMA