Dziękuje pepe150,ja słyszałem że są trzy do kompa do deski i do wentylatora ale nie wiem który do czego i gdzie się znajduje. Może ktoś z kolegów wie ?
Widać trzy, brązowy u góry na termostacie, zielony na dole termostatu i niebieski zaraz obok zielonego w bloku silnika. Tylko który jest do czego? I jak sprawdzić ich sprawność bez wymiany w ciemno?
Witam ponownie. Czujnik kupiony niebieski bo nie działa wskaznik na desce.Po zdjęciu wtyczki okazało się że we wtyczce jest tylko jeden przewód mimo że czujnik ma dwa piny .Szukałem w wiązce drugiego przewodu ale go brak.Czy to możliwe że czujnik mimo dwóch pinów działa na jednym przewodzie a minus pobiera z bloku silnika ?
✨ Użytkownik zgłasza problem z czujnikiem temperatury w Citroenie Xsara 1.4, gdzie wskaźnik na desce rozdzielczej nie reaguje. W dyskusji wskazano, że w tym modelu znajdują się trzy czujniki: brązowy (klimatyzacja), zielony (wtrysk) oraz niebieski (wskaźnik temperatury). Użytkownik zauważył, że wtyczka czujnika niebieskiego ma tylko jeden przewód, mimo że czujnik posiada dwa piny, co może sugerować, że masa jest pobierana z bloku silnika. Uczestnicy dyskusji potwierdzili, że taka konfiguracja jest możliwa. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.