logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Keyboard - Casio CTK-1000 problem z zasilaczem (?), pytanie laika

Ihacz 20 Cze 2014 14:54 2856 1
REKLAMA
  • #1 13724617
    Ihacz
    Poziom 1  
    Witam wszystkich forumowiczów ; )

Mam w posiadaniu keyboard firmy Casio CTK-1000, który, z tego co pamiętam, działał jeszcze nie tak dawno. Muzykiem nie jestem, natomiast młodsza siostra wyraziła chęć nauki gry, więc te klawisze byłyby na początek dla niej, jak znalazł : ) Niestety, przy którymś uruchomieniu keyboard przestał działać, tzn po podłączeniu do gniazdka nic się nie dzieje, klawisze zostają “martwe”. Na jakieś 80% szacuję, że to wina zasilacza, gdyż nie tak dawno jeszcze instrument grał (a zasilacz, niestety, jest nieco 'zmaltretowany', choć dioda się pali). Niestety jako zupełny laik nie wiem nawet jaki zasilacz kupić, a że sprzęt ma już trochę lat, nie wiem jak z dostępnością takich zasilaczy.

Stąd moje pytanie, czy ktoś z Was, szanownych forumowiczów, wie, jaki zamiennik nadałby się zamiast obecnego zasilacza? (dołączam zdjęcia)

Wszelkie opinie bardzo mile widziane, natomiast proszę nie wyskakiwać z propozycją kupna zupełnie nowego sprzętu – na tę chwilę, chciałbym po prostu wskrzesić to co od dawna się „gdzieś tam” kurzy.

Pozdrawiam!

Keyboard

Zasilacz (front)

Zasilacz (odwrócony)

Wejścia, kabel
  • REKLAMA
  • #2 13724662
    Konto nie istnieje