Witam, w tym roku zdałem maturę jako absolwent technikum informatycznego, chce kontynuować naukę, ale potrzebuje pomocy w wyborze kierunku.
W moich zainteresowaniach są głownie przedmioty ścisłe, głównie fizyka.
Z przedmiotów innych niż uniwersyteckie lubię programowanie oraz elektronikę.
Z kierunków które sobie upatrzyłem bazując na AiR na wydziale elektroniki
oraz nanotechnologia na wydziale Wydział Podstawowych Problemów Techniki.
Chciałbym zapytać na czym skupiają się tę kierunki, jeżeli dobrze rozumiem na AiR jest dużo elektroniki, programowania, średnio matematyki i fizyki oraz mało mechaniki. W Przypadku Nanotechnologi jest dużo fizyki i matematyki i mało przedmiotów przygotowujących do zawodu.
Chciałbym mieć również możliwość zarobku po owych kierunku, oczywiście nie zakładając że na studiach nauczą mnie wszystkiego, bez wkładu własnej pracy.
Niekoniecznie będę pracował w Polsce.
Jeżeli ktoś ma jakieś dodatkowe informacje lub chce się wypowiedzieć, bardzo proszę o napisanie.
W moich zainteresowaniach są głownie przedmioty ścisłe, głównie fizyka.
Z przedmiotów innych niż uniwersyteckie lubię programowanie oraz elektronikę.
Z kierunków które sobie upatrzyłem bazując na AiR na wydziale elektroniki
oraz nanotechnologia na wydziale Wydział Podstawowych Problemów Techniki.
Chciałbym zapytać na czym skupiają się tę kierunki, jeżeli dobrze rozumiem na AiR jest dużo elektroniki, programowania, średnio matematyki i fizyki oraz mało mechaniki. W Przypadku Nanotechnologi jest dużo fizyki i matematyki i mało przedmiotów przygotowujących do zawodu.
Chciałbym mieć również możliwość zarobku po owych kierunku, oczywiście nie zakładając że na studiach nauczą mnie wszystkiego, bez wkładu własnej pracy.
Niekoniecznie będę pracował w Polsce.
Jeżeli ktoś ma jakieś dodatkowe informacje lub chce się wypowiedzieć, bardzo proszę o napisanie.