Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Bizon ZO56 - sygnał dźwiekowy zaniku ciśnienia oleju-potrzebny schemat

rajczak14 05 Jul 2014 14:18 8052 4
Relpol
    rajczak14
    Level 14  
    Witam, widziałem podobny temat na elektrodzie ale jest już zamknięty więc zakładam nowy. Obecnie poprawiam elektrykę w bizonie zo56 i pierwszy raz mam do czynienia z układem dźwiękowej sygnalizacji zaniku ciśnienia oleju. Co prawda w moim przypadku przyczyną nie działania układu jest przycisk wyłączający sygnał przed rozruchem który jest już zamówiony to nurtuje mnie zasada działania tego układu którego nie mogę ogarnąć. Na schemacie instalacji w tej maszynie nie ma tego przekaźnika, a sam nawet po próbach rozrysowania tego układu nie mogę stworzyć czegoś co będzie działało tak jak to działa w bizonie. Według moich przypuszczeń przekaźnik znajdujący się w tym układzie nie jest zwykłym przekaźnikiem zwierno-rozwiernym ale jakimś rozbudowanym, dlatego prosiłbym o schemat całego tego układu łącznie z układem styków przekaźnika.

Dodano po 46 [minuty]:

czy jest to może taki przekaźnik-zespół przekaźników? Bizon ZO56 - sygnał dźwiekowy zaniku ciśnienia oleju-potrzebny schemat jeśli nie popełniłem jakiejś gafy to wszystko jest ok. Proszę tylko o potwierdzenie czy w bizonie jest taki układ czy może jeszcze jakiś inny?
  • Relpol
  • Relpol
    rajczak14
    Level 14  
    a możesz podesłać kolego cały ten schemat, bo ja mam jakiś inny do bizona
    rajczak14
    Level 14  
    no racja... jestem :/ sory